Egészség

2021.05.13. 14:49

A masszázs az öregedést is késleltetheti

Testre, lélekre és szellemre egyaránt jótékonyan hat.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A masszázs sokak fejében él relaxációs lehetőségként, de érdemes tudni, hogy sokkal többet nyújt egy-egy alkalom a pihenésnél. A masszázs jótékony hatását a kozmetika is alkalmazza, arról pedig, hogy miként, Regényi Zsuzsanna kozmetikust kérdezte meg a Napló.

A szakember elmondta: a masszázs, mely tulajdonképpen a test szöveteinek géppel vagy kézzel való „megdolgozását” jelenti, különféle bőrtípusra más és más jótékony hatást fejthet ki. – Arcmasszázst akkor is alkalmazok, amikor csak egy tisztító kezelést végzek, hiszen abban az esetben a bőrt puhítom fel vele.

„Ez szükséges ahhoz, hogy fájdalommentesen és hatékonyan tudjam végezni az arcbőr tisztítását.”

Minden bőrtípust más és más mozdulatokkal kényeztetek, hiszen mindegyiknek más és más kezelésre van szüksége. Ahhoz, hogy látványos legyen az eredmény, többek között egy öregedő, ráncos bőrön emelő, tónusjavító mozdulatokat végzek, ettől fiatalodik, kisimul, de például annak a vendégemnek, akinek rosaceás a bőre, nyirokkeringés-javító masszázzsal segítek szépülni. A rosaceás bőr arra utal, hogy pang a vér az erekben, ezért azt be kell indítani egyebek mellett speciális arcmasszázzsal – mondta a kozmetikus.

Kikapcsol, szépít

Regényi Zsuzsanna kiemelte: a masszázs közben a kötőszövet élettani folyamatai felgyorsulnak, sejtjei, rostjai megnyúlnak. – Amellett, hogy garantáltan nyugtató, mindenféleképpen jótékony hatásaként említhető, hogy fokozza a hámképződést, így segíti az elhalt hámsejtek leválását. Emellett késlelteti az öregedés folyamatát, fokozza a hidratációt, és ezáltal simává, bársonyossá válik a bőr, fokozza az izomtónust és a keringést, valamint javítja a bőrlégzést, és támogatja a hatóanyagok bőrbe jutását is – mondta.

A kozmetikai masszázs ideje attól függ, mekkora felületen dolgozik a specialista. Az arcmasszázst többnyire negyed órán át élvezhetik a vendégek, nyak- és dekoltázsmasszás esetében pedig akár 45 percig is eltarthat. A masszázs ideje alatt a szakember különféle speciális krémekkel vagy olajokkal kényezteti a bőrt, végül pedig illóolajokkal támogatja a teljes kikapcsolódást a vendég számára.

BBI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában