hímes varázslat

2021.02.17. 15:29

A lány, aki a kedvencei képét varrja a takarókra

Tiliczki Zsanett a karanténidőszak alatt jött rá, hogy az alkotásban tud kiteljesedni.

Fotó: Tiliczki Zsanett-archív

A bezártság idején a legtöbben próbáltak valami olyan elfoglaltságot keresni maguknak, amivel nem csak eltöltik az időt, de ki is teljesedhetnek benne.

Fotó: Tiliczki Zsanett-archív

Sokan otthoni sportba kezdtek, míg mások a főzőtudásukat csiszolgatták, ám akadnak olyanok is, akik az alkotásban találták meg igazán önmagukat. Tiliczki Zsanett, a fiatal debreceni lány mindig is rajongott az állatokért, főleg a szfinx cicákért, majd egy nap speciális hímzőtűt és cérnát ragadott, és kedvence nevét annak takarójára „varázsolta”. A kreatív lány édesanyja varrónőnek tanult, így úgy vélte, talán egyszer ő is olyan szépeket tud majd alkotni, mint az anyukája – ez így is történt. A huszonnégy éves lánynak annyira megtetszett az alkotás, hogy később kipróbálta a gépi hímzést, amiben azóta is folyamatosan fejleszti magát. Az általa készített takarók annyira megtetszettek az ismerőseinek, hogy onnantól egyfolytában kapta a felkéréseket. Eleinte egy-két mintával dolgozott, azonban ma már a cicák arcképét is takaróanyagra hímzi.

Fotó: Tiliczki Zsanett-archív

A szívüket is beleadják

– Mindig is éreztem magamban a kreativitást, nyilván nagy hatással voltak rám édesanyám kreációi, így biztos voltam abban, egyszer kipróbálom magam is a varrást. Tavaly sok megpróbáltatással kellett szembenéznie a társadalomnak, ettől függetlenül úgy gondolom: rengeteg pozitívuma is volt. Ha nincs annyi szabadidőm, akkor lehet, soha nem jövök rá, mennyire is szeretek alkotni.

A mai világban pedig nem nehéz megmutatnia az embernek, miben jó, mit szeret igazán. Úgy veszem észre, hogy napjainkban az emberek egyre inkább nyitnak a kézműves termékek felé, és szerintem a jövőben meghatározó szerepet fognak betölteni. A kézzel készített tárgy mindig is többet fog érni, hiszen az alkotóik a szívüket-lelküket beleadják – fogalmazott.

NE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában