Tündérszépek 2021

2021.01.05. 12:35

Pedikűr gyorstalpaló: szakértővel beszélgettünk lábaink megfelelő ápolásáról

A rendszeres kezelés nemcsak esztétikai okokból fontos, hanem az egész testhigiéniánk, összkomfortérzetünknek részét képezi.

Fotó: illusztráció / Shutterstock

A Hajdú Online szakértői segítséggel járt utána a megfelelő lábápolási kezelések fontosságának, amelyeket nem csak a Tündérszépek-verseny jelentkezőinek figyelmébe ajánlunk.

- A pedikűrösöknek nem meglepő módon nyáron akad a legtöbb munkájuk, amikor szem elé kerülnek a lábak: a zárt cipőket papucsok, szandálok váltják fel, illetve megkezdődik a strandszezon – avatott be minket Németh Anna szakember. – Ennek ellenére egyre többen fordítanak figyelmet lábuk higiéniájára a téli időszakban is, hiszen a különböző problémák, mint a bőrkeményedés, lábszárazság, tyúkszem vagy körömbenövés ugyanúgy jelen vannak, kezelést igényelnek.

Gyakori problémák és kezelésük

Anna szerint a bőrkeményedés és kirepedezett sarok után a leggyakoribb probléma a körömbenövés. Ez van, hogy hajlamból ered, öröklődik, de a hormonháztartás változásai is okozhatják. Azonban sok esetben a helytelen körömvágás vagy a szűk cipő viselete okozza.

Fotó: Németh Anna-archív

- A szikés módszert a szakma elsajátítása óta napi rendszerességgel alkalmazom, erre állandó igény mutatkozik. Emellett azonban kezd egyre népszerűbb lenni az a szikementes pedikűr, amely egy lengyel lábápolói rendszer, jóval kíméletesebb a lábhoz/bőrhöz, illetve cukorbetegeknek és vérzékenyeknek sokkal inkább ajánlott, mint a hagyományos eljárás – osztotta meg velünk Anna. Természetesen otthoni alternatívák is léteznek lábápolásra, azonban a tapasztalat azt mutatja, hogy a pedikűrös munkáját ezek nem pótolják, inkább a szinten tartás miatt fontosak. – A hidratálókrémek, különböző sarokreszelők használata jótékony és javallott, azonban a lábápolásra szánt lakossági termékek között is előfordulnak veszélyes darabok, mint például a sarokgyalu. A már fentebb említett szikementes eljárás az otthoni kezelésék lehetőségét is kibővítette, ugyanis elérhetők olyan kezdőszettek, amelyet pedikűrösétől tud megvásárolni a vendég – árulta el végezetül Anna.

BB

Kapcsolódó cikkek:

https://haon.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/elkezdodott-a-tunderszepek-fotozasa-4874029/

https://haon.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/51-kerdes-a-szepsegapolasrol-4865212/

https://haon.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/51-szepsegtipp-a-fotozas-elott-allo-holgyeknek-4878856/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában