állatvilág

2021.01.07. 18:51

Nem csak karácsonyi ajándék a háziállat; egy életre szól

Lilla és Sára álma teljesült, végre otthonukban tudhatják Alant, a kiscicát.

Fotó: Kovács Judit-archív

Feltehetően sok gyermek álma teljesült az ünnepekkor, ha a fa alatt megpillanthatták a rég áhított játékokat, ruhaneműket. Igaz, a balmazújvárosi kislányok, Király Lilla és Király Sára nem karácsonyra kapták Alant, a tizenhárom hetes brit silver tabby kiscicát, mégis bearanyozta a szentestéjüket. Régóta szerettek volna már benti cicát, az álom pedig néhány hete teljesült is.

Király Lilla (balról) és Király Sára már nagyon várták Alant, a kedvencüket | Fotó: Kovács Judit-archív

A szülők azért döntöttek a kis kedvenc mellett, mert látták a lányokon, hogy felnőttek a feladathoz, a háznál élő eddigi összes állattal szemben nagyon gondoskodóak voltak, így nem volt kérdés: jöhet a cica! – Hihetetlenül boldogok voltak a lányok, amikor megpillantották Alant, aki egyébként nagyon eleven kölyök. Már most nagyon kötődik a kislányokhoz, ami nem meglepő, hiszen Lilla és Sára figyeli minden kívánságát. Az állatok nálunk családtagként vannak jelen, a párommal már az első terhességemnél fontosnak tartottuk, hogy a gyermekeink négylábúak közelségében nőjenek fel – mondta édesanyjuk, Kovács Judit.

Imádta a karácsonyfát

Az édesanya úgy véli, ha egy gyermek kisállat mellett nőhet fel, akkor már csöppségként megtanulja, mit jelent kötődni, szeretni egy négylábút. – Nagyon jól sikerült az első közös karácsony és szilveszter, sőt, még a karácsonyfa is túlélte Alan jelenlétét. Még kicsike, de már így is megkopogtatta mancsaival a díszeket, jövőre biztosan ő bontja le a fát – mondta mosolyogva.

NE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában