Ápoljuk azokat!

2020.11.29. 15:00

Az emberi kapcsolatainkra nagyon kell vigyáznunk

Takács-Sós Fannival, az egykori túlélőshow játékosával beszélgettünk a karanténidőszakról.

Fotó: RTL Klub / Rácz Tamás

A karanténidőszak a legtöbb ember életét megnehezíti, sokan még soha életükben nem voltak olyan helyzetben, mint most. Nem kellett megküzdeniük a bezártság érzésével, bármikor felkereshették a kedvenc éttermüket, szórakozóhelyüket. Az élet bármikor hozhat fordulatokat, nem várt eseményeket, ilyenkor pedig az alkalmazkodás talán a legjobb eszköz.

Elfogadni, alkalmazkodni és túlélni – talán ez a hármas az, ami leginkább megmaradt abból a beszélgetésből, amit Takács-Sós Fannival folytattunk, azzal a cívisvárosi fiatal nővel, aki két éve a túlélésért harcolt egy csodálatos szigeten. A legutóbbi Survivorben a végsőkig menetelt, ő lett voltaképpen a játék női nyertese, viszont állítása szerint sokkal többet nyert a játékkal, mint azt bárki is gondolná. Szereplése hozzájárult ahhoz, hogy a jelenlegi helyzettel meg tudjon birkózni; a főállású édesanya úgy véli, a játék óta jobban tud örülni dolgoknak, és értékeli azt, amije van.

Fotó: RTL Klub / Rácz Tamás

– Megtanultam alkalmazkodni, illetve elfogadni azt, amit jelenleg kapok az élettől, és azt, amit a magaménak tudhatok. A koronavírus-járvány felforgatta az emberek mindennapjait, és kijelenthetem: a túlélőshow sokkal könnyebb volt, mint a mostani körülmények, mert láttam a végét! – emelte ki elöljáróban. A továbbiakban arról is beszélt a Naplónak, mit gondol a karanténról, mit tart jelenleg a legfontosabbnak, illetve mi az, amit tanácsol a kisgyermekes édesanyáknak.

Érzelmi hullámvölgyek

Talán mi is – ahogyan azt Fanni tette a játék alatt – számolnánk a napokat, ha tudnánk, mikor lesz vége a koronavírus-járványnak, azonban nem tudni, mit hoz a holnap. A fiatal nő úgy véli, talán most sokkal nagyobb megpróbáltatások várnak rá, mint a műsorban, hiszen ez a való élet, itt nem húzhatunk szerencsekártyát, ezért kell bíznunk egymásban, és segíteni a másikat. – Időközben édesanya lettem, tehát egyébként is több időt töltenék otthon, mint általában, ennek ellenére soha nem gondoltam volna, hogy jön még egy olyan időszak az életemben, ami tele lesz megpróbáltatásokkal, akadályokkal, érzelmi hullámvölgyekkel – mondta, majd arról beszélgettünk, egyeseknek milyen nehéz lehet, akik otthon dolgoznak, tanulnak, minden bizonnyal sokkal több a vita, mint egyébként: – A legfontosabb, hogy annak örüljünk, amink van, bármennyire is közhelyesen hangzik ez. Hálát kell adnunk annak, ha elmondhatjuk magunkról, hogy egészségesek vagyunk. Nem könnyű, ha egyszerre mindenki otthon van, de muszáj kezelni a konfliktusokat; ha elengedjük magunkat, és nem teszünk azért, hogy jobb legyen, akkor teljesen belebetegedhetünk a helyzetbe. Most az emberi kapcsolatainkra nagyon ügyelnünk kell. Akikkel nem élünk együtt, azokkal is tartsuk a kapcsolatot, legyenek azok a nagyszüleink, vagy éppen a barátaink – hangsúlyozta.

Fotó: Takács-Sós Fanni-archív

Csak összetartva győzhetünk

Nem tudhatjuk, meddig tart a járványidőszak, de egy biztos: ha most „elengedjük” az emberi kapcsolatainkat, akkor hamar depresszióba eshetünk. – Nap mint nap magamra szólok, ha észreveszem, hogy nem kerestem a szeretteimet, mert muszáj tudniuk, hogy gondolunk rájuk, törődünk velük. A játékban is bezárva éreztük magunkat, hiába egy szigeten éltünk, de mégis más volt, mint most. Egy biztos, jelenleg van mód arra, hogy tartsuk a kapcsolatot embertársainkkal, ezt a lehetőséget pedig ki kell használnunk. Tényleg csak akkor tudjuk legyőzni a jelenlegi állapotot, ha összetartunk, nem pedig széthúzunk. A kisgyermekes édesanyáknak pedig azt javaslom, élvezzék az otthonlétet, és villantsák meg a kreatív oldalukat: találjanak ki otthoni játékokat, nevettessék meg a csemetéiket, hiszen egy önfeledt kacaj minden pillanatban ajándék – mondta végezetül.

NE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában