ajtókopogtatót, egyszerűen

2020.08.28. 10:26

Vonzza a tekintetet az ősz egyik népszerű dekoreleme

Idén az őszi ajtódíszre madártollak, erdei gyümölcsök, illetve halloweentökök kerülnek.

Fotó: illusztráció / Shutterstock

Az a divatos ajtókopogtató, amin nemcsak a szárított virágok köszönnek vissza, hanem élő, zöldben pompázó elemek is ékesítik, egyebek mellett eukaliptusz vagy madártollak díszelegnek rajta – ezt tudta meg a Napló Koncz Bernadett virágkötőtől. A szakember szerint manapság az sem alapelvárás, hogy az őszi ajtódísz narancsos árnyalatú legyen.

Akár ezüst, lila, rózsaszín

– Elemeiben az őszi hónapokra reflektálnak a kopogtató díszei, megtalálható rajtuk a fahéj, a szárított gyümölcsök, a szeder, a narancs, az alma, illetve a termések, a makk, a toboz vagy a csipkebogyó. Árnyalataiban azonban egyáltalán nem biztos, hogy a megszokott arany, bronz, sötétbarna, piros vagy rozsdás színek dominálnak. A hölgyek előszeretettel választanak ezüst, lila és rózsaszín ajtó­dekort idén őszre – mondta. Hozzátette, hogy a letisztult dekoráció sem divatjamúlt, sokan a fonott faalapra helyezett leveles, szárított virágokkal kiegészített vagy a selyemvirágból készült díszeket kedvelik.

Fotó: illusztráció / Shutterstock

Gyerekekkel együtt

Koncz Bernadett már öt éve készít egyebek mellett ajtódíszeket. Szerinte néhány óra alatt akárki kidekorál egy 20-30 centiméter átmérőjű koszorút. – Szívesen ajánlom ezt a tevékenységet otthoni időtöltésnek, akár gyerekkel együtt is készíthetünk ajtókopogtatót. A kicsik előszeretettel választanak állatos, ősszel főként mókusos dekorelemet, illetve a természetből begyűjtött terméseket is felhasználhatják a díszítéskor. A ragasztást a szülők vagy a nagyobb gyerekek végezhetik, a kisebbek pedig kiszortírozhatják a felkerülő díszeket – fűzte hozzá.

Bucsi Bernadett Ildikó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában