Lakberendezés

2020.05.23. 09:00

Az egyedi, kontrasztos berendezés a trend

A virágos motívumok pörögnek, divat lett a matrózkék színárnyalat.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

Az elmúlt évek vintage korszakát sok esetben a szürke, illetve a fehér árnyalatok egyszínűsége jellemezte. Az új trendek azonban a fekete szín finom használatával dolgoznak, kontrasztot árasztva. Havrics Imola belsőépítész szerint a nagy mintás, hangsúlyosabb tapéta és a szabadon álló kádak is egyre nagyobb teret nyernek a hazai lakberendezés világában.

Egyedi apróságok, nagy mintákkal

Havrics Imola, az ImolArt Stúdió vezetője szerint a kisebb finomságok adják a leglátványosabb végeredményt, így a legstílusosabb belső dekorációt is. – A fekete szín valóban újra trend lett, azonban finoman kell bánni vele. Egy kilincs, fogó vagy a lámpatest felfogatórészének fekete színével is könnyen lehet egyediséget vinni a berendezésbe. A dekorációban fontos minden apróság, egy szép asztalláb, vagy lámpatest, a tapéták textúrája – koncepcióba helyezve – sokat ad az összképhez. A nagy minták is teret nyernek: a lakossági felhasználásban a virágok, geometrikus formák, illetve a dzsungelminták is népszerűek. Szintén divattá vált a koptatott textíliák használata a kanapék, drapériák esetén. A padlózaton pedig újfent megjelentek a nyomott minták és perzsa szőnyegek – hangsúlyozta a szakember.

Divatosak a kék és a natúr színek

A belsőépítész könnyű munkaalapanyagnak tartja a kék árnyalatait, melyek sokadvirágzásukat élik. Az év színe is a klasszikus kék lett, amiről már volt szó idén, dekorációban pedig a matróz vagy tengerészkék szín vezet. – A vintage kifutott, inkább az egyediség, stílusteremtés, ami fontossá vált. A kék színárnyalatok könnyen öltöztethetőek, hiszen kedvezően hat rájuk bármilyen apró dekoráció. Emellett a natúr, nude szín is újra előretörőben van. Hálószobába, konyhába is egyre többen használják. A konyhákban ráadásul újdonságként hat a nagyobb, csempézett vagy tapétázott falak kialakítása a felső szekrény kihagyásával, amit én már évek óta alkalmazok. A fürdőszobákban pedig a szabadon álló kád válik egyre népszerűbbé, ami szintén különleges hangulatot, exkluzivitást teremt – emelte ki Havrics Imola.

PSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában