mi legyen az uzsonna?

2019.09.15. 13:14

Dobozból, finomat a suliban is

A szeptember jó hónap a fejtörésre: mit egyen a gyerek az iskolában?

Fotó: Pixabay

A tízórairól sok esetben a szülőknek kell gondoskodniuk, és ez nem könnyű feladat. Az iskola mozgalmas és zsúfolt hely, sok gyerek annyira elfoglalt a szünetekben, hogy egyszerűen elfelejt enni. A nagyobbakkal – főleg a fiúkkal – más gondok lehetnek: előnyben részesíthetik a büfék nem mindig egészséges kínálatát. Mivel lehet tehát kedvet csinálni a „hazaihoz”?

A változatosság tényleg gyönyörködtet! Szerezzünk be egy több részre osztott uzsonnásdobozt, és töltsük fel sokféle ennivalóval: a sok színes falatka csábítóbb lehet, mint egy nagy szendvics! Nyers zöldségek hasábjai finom szósszal egy zárható tégelyben, harapásnyi gyümölcsök, olajos magvak, teljes kiőrlésű gabonából sütött pékáru vagy keksz rejtőzhet a fedél alatt, akár zabkása vagy müzli is joghurttal, és még egy-két kocka csoki is belefér. Minden nap mással lepjük meg szemünk fényét, hátha így nem lesz a kaja „madárlátta”.

PtkI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában