Smink nélkül

2023.08.12. 20:34

Az önelfogadás nehézségeiről vallott Cserpes Laura

Haon.hu

Forrás: Cserpes Laura-archív

Egyszer egy nagyon kedves hölgy ismerősöm pár évvel ezelőtt azt mondta nekem: „egy nőnek smink nélkül is meg kell tanulnia szeretni az arcát” - olvasható a hajdú-bihari kötődésű Cserpes Laura bejegyzésében.  

Mint bevallotta, ez neki nem ment olyan könnyen, mint azt gondolta volna, pedig alapvetően a natúr smink imádója, nem szereti az erős dolgokat magán. Leírta, néha van kedve egy piros rúzshoz, vagy hangsúlyos szemhez, de úgy általában az „aligsmink” híve és rajongója. 

Ennek ellenére azt vettem észre, hogy sokszor még itthon is valamit tettem magamra, egy kis alapozó, bronzosító, ajakbalzsam ilyesmi. Aztán elkezdtem tudatosan sminkmentes napokat tartani, (azért a fényvédőről sosem feledkeztem meg) és úgy érzem, kifejezetten jó hatással volt az önmagamhoz való kapcsolódásban ez a döntés.

Elmondta, vannak bőrhibái, kisebb ráncai, foltjaim, amiket tavaly szereztem az egyik gyógyszer mellékhatásaként, de egyszerűen így is szereti és elfogadja magát. Mert mint írja, az ő teljes valójában. Éppen ezért a követőinek is azt javasolta, tartsanak sminkmentes napokat, mert igazán megéri.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában