felszólalt ellene

2020.10.07. 16:39

Sári Évit is felháborítják az utcán eldobott cigarettacsikkek

Az énekesnő a közösségi oldalán fejtette ki gondolatait a cigarettáról és a szemetelésről.

20200123 Budapest, Sári Évi az Infrasalonban edzett. Fotó: Bánkúti Sándor/Bors

Fotó: Bors-archív

– Számomra nem sok gusztustalanabb dolog van a cigizésnél. Büdös lesz tőle az ember bőre, haja, ruhája, szája, sárgák a fogai, ráncos a bőre, a tüdőre gyakorolt hatását pedig nem is kell mondani. Ettől függetlenül mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy szívja-e vagy sem – jelentette ki közösségi oldalán a debreceni születésű szépség. Azt azonban hozzátette, hogy az eldobált csikkek kérdése más lapra tartozik, hiszen az már nem csak arra van hatással, aki cigarettázik, hanem a teljes környezetére, ami már egy igazán nagy probléma.

Mindezt egy olyan írással szemléltette, amely bemutatja a cigarettacsikk környezetre gyakorolt káros hatásait. Abból kiderül többek között az is, hogy egy-egy eldobott csikk négyezer különböző mérgezőanyagot tartalmazhat, valamint ezer liter vizet is beszennyezhet. Mint írja, mai napig számtalan alkalommal látja, hogy valaki, mit sem törődve a környezetével, elegánsan elpöcköli, kidobja az autóból, majd megy tovább, mint, aki jól végezte dolgát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában