Videóval

2020.09.04. 10:58

A világ tetejére repít a Kertekalatt zenekar új dala

Vidám, pörgős szerzeménnyel köszönti az őszt a főként debreceni fiatalokból álló banda.

Fotó: YouTube / Kertekalatt

A zenekar bő egy éve alakult meg jelenlegi formájában, és leginkább rock, pop, valamint folk elemekből merítkezik. Tagjai többéves zenei tapasztalattal, illetve zeneiskolai előképzettséggel rendelkeznek, és ötből négyen tősgyökeres debreceniek.

„Fővárosi egyetemeket koptatva, zenész haverokként összeverődtünk, hogy kicsit kiszabaduljunk a koliszobából, a dolgozatok és a házik monoton szürkeségéből”

– írták közleményükben a srácok.

Az első daluk, amely a „Május” címet viseli, éppen ebből az apropóból született: az érzésből, mikor már hívogat a közeledő nyár, és a diákok lélekben a természetet járják, ám közben még visszatartják őket a feladatok. Ugyanakkor burkolt megfogalmazása miatt a dalszöveg a mindennapok egészen általános megpróbáltatásaira is utal.

A zenekar egy héttel ezelőtt kiadta második szerzeményét is. „A világ tetején” című nóta könnyed, fülbemászó dallamát nem nehéz megszeretni. – Ez a dal hangulatában és témáját tekintve is újdonságot jelent: vidám, pörgős, lázadó, amit a szerzőknek egy fejetlenebb pillanatban sikerült megalkotni – árulták el a kulisszatitkot. A legfrissebb számhoz werkfilm is készült, amely bepillantást enged a stúdiómunkálatokba és zenekari próbákba.

A fiúk egyúttal azt ígérik, hogy a következő hetekben további számokkal és feldolgozásokkal fognak jelentkezni.

A zenekar tagjai

Bircher Péter – gitár

Biró Gergely – ének, basszusgitár

Borics Péter – ének, gitár

Homolya Szabolcs – dob

Pless Gergő – billentyű

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában