Agrárszépségverseny

2019.06.12. 18:57

Egyetem után gumicsizma: szívecskével lehet szavazni a hajdú-bihari lányra

Hegyesi Katalin úgy gondolta, belevág a szépségversenybe. Meg is nyerte az első fordulót.

Immáron negyedik alkalommal hirdette meg a Jóska Bátyám mezőgazdasági témájú portál a Gazdász Szépe elnevezésű versenyt. Azoknak a lányoknak a jelentkezését várták, akik a mezőgazdaság valamelyik területén tevékenykednek, vagy családjuk foglalkozik mezőgazdasággal. A május elején kiírt versenyre csaknem harmincan jelentkeztek, köztük volt a 22 éves, biharnagybajomi Hegyesi Katalin is. 5400 szavazattal megnyerte az első fordulót, így bejutott a három döntős lány közé.

– Az elmúlt években láttam a kiírást, de nem volt bátorságom jelentkezni. Idén viszont belevágtam, úgy gondoltam, semmi veszítenivalóm nincs – emlékezett vissza Kata. A finálé élő szavazás formájában fog zajlani pénteken délután három órától este 8 óráig a Jóska Bátyám hivatalos Facebook-oldalán, egy élő videóban. Itt a három hangulatjel segítségével dönthetik el a nézők, hogy melyik lány érdemelheti ki a 2019 Gazdász Szépe címet.

A jövője a gazdálkodás

– Azt szeretném megmutatni, hogy egy nő is képes a mezőgazdaságban dolgozni, s attól, hogy valaki agrármunkát végez, nézhet ki jól. Ugyanolyan lány vagyok, mint a korombeliek, csak én az egyetem után gumicsizmát húzok, s megyek birkát legeltetni és tehenet fejni – emelte ki a lány, aki tanító szakon frissen államvizsgázott.

Elmondta, második diplomát is szeretne. Idén jelentkezett a Debreceni Egyetem Mezőgazdasági Karának mérnöki szakára, mivel tudja, hogy ez a jövője, és az agrármunka mindig részese lesz az életének.

ND

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában