Szavazás

2023.10.28. 08:30

Hallgatói segítségével keresi az év magyarnótáját a Dankó Rádió

A Dankó Rádió, a magyar zene rádiója arra vállalkozik, hogy hallgatói segítségével megtalálja az év magyarnótáját, 2023 kedvenc dalát. Korábban a nótaműfajban még senki nem próbálkozott hasonlóval, most a rádió több százezres hallgatói bázisa szavazhat kedvenc nótájára – tudatta a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Sajtó Irodája az MTI-vel.

MW

Madarász Katalin nótaénekesnő és népdalénekes énekel Berki Péter prímás és zenekara kíséretével a Dankó klub előadásán Bicskén, a Petőfi Művelődési Központ színpadán

Forrás: MTVA

Fotó: Zih Zsolt

Kárpát-medencei közös kincsünk a magyar dal, amely egyedülálló gazdagságban a legkülönbözőbb műfajokban szólal meg. A Dankó Rádió, az MTVA egyik legnépszerűbb rádiócsatornájának zenei kínálatában a magyarnóták mellett népzene, operettslágerek, örökzöld dallamok és világzenék egyaránt hallhatók, de kiemelt célja a magyarnóta műfajának megőrzése, hagyományának ápolása – olvasható a közleményben.

Mint írják, a magyarnóta a mai napig a legnépszerűbb, százezrek ismerik, éneklik, hallgatják, szeretik. A Dankó Rádió, a magyar zene rádiója arra vállalkozik, hogy hallgatóinak szavazatai segítségével kiválassza „Az év magyarnótáját”, 2023 kedvenc dalát – idézi a közlemény Eredics Gábort, a Dankó Rádió csatornaigazgatóját.

A tájékoztatás szerint az elsőkörös szavazást hétfőn indítja a rádió: szavazni bármelyik magyarnótára lehet a hirado.hu, a médiaklikk.hu felületén, e-mailen a [email protected] címen, SMS-ben a 06-30-555-5530-as telefonszámon, vagy akár levélben is a Budapest, 1037, Kunigunda útja 64. címre küldött, a Dankó Rádió szerkesztőségének címzett levélben.

A magyar zene rádiója a hónap végéig, október 31-én éjfélig várja a szavazatokat, amelyeket összesítve kialakul majd a legnépszerűbb 30 nóta listája. Ezek kerülnek a második körös szavazásba – olvasható az összegzésben.

Mint írják, fontos, hogy a voksolás két szakaszában mindenki csak egy szavazatot adhat le, így a második szakasz indulásakor újranyílik a lehetőség mindenki számára, hogy részt vegyen az év magyarnótájának kiválasztásában.

A szavazók közt értékes nyereményeket sorsolnak ki: több Dankó Rádió ajándékcsomag mellett a nyertesek részt vehetnek a Dankó Rádió decemberi élő stúdiókoncertjén, valamint a Duna szilveszteri műsorának felvételén is – olvasható a közleményben.

További részletek a Dankó Rádió Facebook-oldalán, valamint a Dankó médiaklikk-felületén találhatók, ahol az érdeklődők minden szükséges információt megtalálnak a szavazás részleteiről – áll az összegzésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában