Tehetségkutató

2021.08.30. 16:00

Elkezdődnek a IV. Marton Éva Nemzetközi Énekverseny elődöntői

Az elődöntőkre a belépés ingyenes, valamint az eseményeket internetes közvetítésen is láthatják az érdeklődők.

Hétfőn este hatkor kezdődnek a Zeneakadémián a IV. Marton Éva Nemzetközi Énekverseny elődöntői, amelyek műsora 32 Liszt-dalból és 88 opera 125 áriájából áll össze.

A rendezvény a versenyzők fellépési sorrendjének meghatározásával indult el vasárnap este a Zeneakadémián, ahol a hagyományok szerint a legfiatalabb induló, Mikita Kijascsenko 20 éves ukrán bariton húzta ki az első fellépő sorszámát, aki Cheung Viola kínai szoprán lesz. A többiek betűrendben követik a kínai versenyzőt, egészen az ábécé végéig, ahonnan elölről kezdik a kört. A sorrend egész idő alatt érvényes lesz.

A versenyzők egy Liszt-dalt, majd egy általuk választott áriát énekelnek a korábban megadott kettőből. A másodikat viszont csak akkor adják elő, ha azt a zsűri kéri. Mivel azonban az egyik zsűritag váratlan akadályok miatt késve ér Budapestre, öt elődöntő lesz a tervezett hat helyett.

A világ 47 országából összesen 255 fiatal művész adott be érvényes jelentkezést. Közülük választotta ki a Marton Éva által vezetett zsűri a résztvevőket.

Az 59 férfiból és 57 nőből álló mezőny legidősebb tagja egy 35 éves japán bariton énekes. Továbbá 23 orosz és 18 ukrán énekes mellett 16 koreai, valamint öt kanai és amerikai tehetség mutatja meg a hangját. Rajtuk kívül brit, lengyel és izraeli versenyző, valamint Kongóból, Iránból, Ausztráliából, Venezuelából, Trinidad és Tobagóból származó énekes szerepelhet a rendezvényen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában