Krimi

2023.08.30. 05:07

Ötgyerekes családanyát késelhetett halálra a gyilkos nyugdíjas

Emberölés miatt tíz év börtönbüntetésre ítélt, ugyanakkor a gyermekek megrontásának vádja alól felmentett egy férfit kedden, nem jogerősen a Budapest Környéki Törvényszék – tájékoztatta a bíróság az MTI-t.

MW

Forrás: Shutterstock

Fotó: Africa Studio

Azt írták, a férfit aljas indokból elkövetett emberöléssel és kétrendbeli szexuális erőszakkal vádolta az ügyészség.

A vádirat szerint a vádlott Budapesten megismerkedett egy másik férfival, összebarátkozott vele és a rokonaival is. Különösen ismerőse lányának egyik kiskorú gyermekével alakított ki szorosabb viszonyt, programokat szervezett, ajándékokat vett neki, majd egy idő után – havonta kétszer-háromszor – elvitte őt a fővárosi lakásába, hogy ott aludjon.

Miután a férfi 2017-ben megvált fővárosi ingatlanjától, az ismerőséhez költözött, a házigazdát és családját pedig időnként pénzzel segítette. Tekintettel a jó viszonyra, a házban élő kiskorú gyermekeket a szülők többször elengedték a vádlottal különböző programokra.

Az ügyészség szerint 2016 nyara és 2019 decembere között a vádlott a saját lakásában és albérletében, illetve az ismerőse otthonában az egyik rábízott kiskorú fiúval többször létesített szexuális kapcsolatot, azt követően mindig figyelmeztette a gyereket, hogy a történtekről ne beszéljen a szüleinek.

2019 decemberében a vádlott ismerőse kiskorú lányával maradt kettesben, akivel szintén szexuális cselekményt folytatott.

Időközben megromlott a jó viszony a terhelt és ismerősének élettársa között, többször veszekedtek, mivel az asszony gyanakodni kezdett. A nő pedofilnak nevezte a férfit, aki ezért kétszer életveszélyesen megfenyegette őt.

Az asszony 2019. december 18-án, egy ilyen konfliktus alkalmával felhívta az élettársát, hogy fültanúja legyen a veszekedésnek.

Nem sokkal később a férfi – mivel egyre jobban tartott attól, hogy ismerőse tudomására jut a gyermekek megrontása – egy késsel mellkason szúrta a nőt, aki a helyszínre érkező orvosi segítség ellenére belehalt a sérüléseibe.

A Budapest Környéki Törvényszék nem találta bizonyítottnak a szexuális erőszakot, így az aljas indokból elkövetett emberölést sem. Az emberölés alapesetét vette figyelembe, és tíz év börtönbüntetést szabott ki a férfira, a szexuális bűncselekmények vádja alól azonban felmentette.

A döntés ellen az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője enyhítésért nyújtott be fellebbezést, így az ítélet nem jogerős.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában