Végzetes szerencsétlenség

2022.09.15. 10:39

Gyerekekkel együtt hajtott a vonat elé egy férfi, tragédia lett belőle

A férfi a tilos jelzés ellenére sem állt meg.

Fotó: Magyarország Ügyészsége

Vádat emeltek az ellen a kaposvári férfi ellen, aki 2021 szeptemberében halálos közúti balesetet okozott.

A sofőr a vádlott családtagjait, köztük kisgyerekeket szállított a délutáni órákban Kaposvár közelében úgy, hogy az utasok közül csak ketten használták a biztonsági övet – derül ki a Somogy Megyei Főügyészség sajtóközleményéből.

A férfi a tilos jelzés ellenére változatlan sebességgel haladt a vasúti átjáró felé, így már nem tudta elkerülni az érkező vonattal való ütközést.

Fotó: Magyarország Ügyészsége

A baleset a sofőr és a mozdonyvezető fékezése ellenére is elkerülhetetlen volt, az autó eleje a mozdony bal sarkának ütközött. A karambol erejétől a jármű balra pördült, majd a jobb oldali hátsó része a mozdony oldalának csapódott. Végül a fénysorompó kidöntése után a vasúti pálya mellett állt meg.

A szerencsétlenség során az autó egyik utasa kizuhant a járműből és olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen elhunyt. A vádlotton kívül még három utasnak keletkeztek nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérülései.

A vádhatóság a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában négy év fogházbüntetést és öt év járművezetéstől eltiltást indítványozott a sofőrrel szemben - írja a közlemény alapján a Tények.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában