Tragédia Miskolctapolcán

2022.09.02. 11:28

Felszínre hozták a tűzoltók a szerdai pinceomlás áldozatait

Nem élték túl a pinceomlást a férfiak. Kilenc gyermek maradt félárván a három apa után.

Forrás: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Fotó: Dojcsák Dávid tűzoltó százados

Felszínre hozták a tűzoltók a szerdai pinceomlás két áldozatát – jelentette be csütörtökön délután közleményében a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Dojcsák Dávid tűzoltó százados azt írta: a biztonságos munkakörnyezet előkészítését és kialakítását követően – amelyre a folyamatosan omladozó mennyezet miatt volt szükség – csütörtök kora délután lehetővé vált, hogy a bányászok és a tűzoltók megkezdjék a törmelék eltávolítását, ezt követően kezdhették meg a homokkőtömb mozgatását, majd az alatta rekedt testek kiemelését. A mentésben részt vevők a délutáni órákban felszínre hozták a baleset két áldozatát – írja a boon.hu.

Fotós:  Dojcsák Dávid tűzoltó százados / Forrás: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Az esetről szóló hivatalos közlés szerint három fiatal férfi végzett munkálatokat 2022. augusztus 31-én a reggeli órákban, amikor a pince mennyezete beszakadt és a munkásokat maga alá temette.

Csütörtök este kiemelték a harmadik áldozatot is – közölte honlapján a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. 

A mentésben részt vevő erők folyamatos omlásveszély mellett, rendkívüli esemény és baleset nélkül végezték a munkájukat a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával

– tartalmazza a közlemény.

A boon.hu információi szerint a pincében dolgozott három férfi miskolci (35 éves), tiszalúci (29) és felsőzsolcai (26). A közösségi oldalon terjedő hozzászólások szerint családos férfiak. Kilenc gyermek maradt félárván a három apa után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában