Sokkoló fotók

2022.08.05. 15:55

Egymás tetemeit ették az éheztetett állatok a nagykőrösi tanyán

Állatkínzás miatt állít bíróság elé a Nagykőrösi Járási Ügyészség egy házaspárt, mert borzalmas körülmények között tartották az állataikat.

A házaspár a Nagykőrös környéki tanyájukon gazdálkodott, ahol egy szamarat, lovakat, tizenöt szarvasmarhát, több sertést és tizennégy kutyát is tartottak.
Az állatokat azonban borzalmas körülmények között tartották: a kutyákat rövid láncon, a Nap és eső ellen védő tető, valamint elegendő táplálék és ivóvíz nélkül kínozták. Szegény kutyák kénytelenek voltak a szarvasmarhaborjak elhullott tetemét enni, hogy ne haljanak éhen. A kutyák egy része veszélyesen lesoványodott.

A szarvasmarhák és a sertések helyét nem takarították, így az állatoknak trágyában kellett állniuk, illetve feküdniük, ezáltal különböző fertőzések, betegségek veszélyének tették ki őket. A tanyán legalább három szarvasmarha el is pusztult, akiknek a tetemei továbbra is ott hevertek.

A tanyán található szamár a gondozás hiánya miatt erősen szennyezett szőrzettel rendelkezett és lesoványodott.

A Nagykőrösi Járási Ügyészség a férfi és a nő ellen állatkínzás bűntette miatt emelt vádat – olvashatjuk a Magyarország Ügyészsége oldalán.

A fotókat ezen a linken lehet megnézni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában