Mérhetetlen fájdalom

2022.06.11. 01:56

Pszichiátrián kezelik a sofőrt, aki a buszban hagyta a négyéves kislányt

Nem volt esély, hogy túlélje a sokkot a kislány szervezete.

Pénteken érkezett a hír: elhunyt az a négyéves kislány, akit az óvodabuszban hagyott a sofőr Tomajmonostorán. A járműben ötven fokig kúszott fel a hőmérséklet, neki pedig reggel nyolctól délután háromig kellett ezzel a kegyetlen hőséggel dacolnia, miután csak ekkor találtak rá. Mentőhelikopterrel szállították kórházba, sajnos azonban az orvosok kitartó küzdelme és a családtagok imái sem bizonyultak elegendőnek a megmentéséhez. Egy szakértő a Borsnak arról beszélt: azt, amin a kis Inez Flóra keresztül ment, egy felnőtt sem élte volna túl - írja a Bors.

Több mint valószínű, hogy annyira felhevült a teste, hogy kiszáradt, mert kiizzadta és kilélegezte az összes vizet a szervezetéből magyarázta kollégánknak – Dr. Ács Orsolya gyermekorvos.

Pszichiátrián kezelik a sofőrt

A pénteki tragikus hírt követően már nem foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés, hanem halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt nyomoz a rendőrség. A Tények információi szerint a sofőrt, T. Istvánt az eset óta pszichiátrián kezelik.

A buszsofőr, amikor megtudta, mi történt a kislánnyal, pszichiátriára került. A falu lakói öngyilkosságtól féltik – hangzott el a TV2 híradásában.

– Amikor találkoztam vele, egy teljesen összeomlott embert láttam – nyilatkozta egy ismerőse.

A sofőr fia korábban a Bors újságírójának arról beszélt: minden segítséget megadnak, hogy apjuk fel tudja dolgozni a történteket.

– Megpróbálunk megfelelő segítséget szerezni, és természetesen mindannyian az édesapám mellett vagyunk – mondta ifjabb T. István.

Szakértők bevonásával vizsgálják a történteket 

Amióta nyilvánosságra került a szörnyű tragédia, mindenki azt találgatja, mi történhetett azon a végzetes napon. A tragédia előtt értetlenül álló helyiek és a külső szemlélők sokasága a sofőr, mások az óvoda dolgozóinak felelősségét firtatják. A történteket a szakértők bevonásával zajló rendőrségi vizsgálat hivatott tisztázni - írja a Szolnok megyei hírportál.

Tomajmonostora önkormányzata még kedden fegyelmi eljárást indított az esettel kapcsolatban. A Karcagi Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége miatt kezdte meg kedden a vizsgálatot, amit pénteken, a kislány halála után magához vont a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság, mely már halált okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége miatt folytat eljárást.

Több jászkunsági kistelepülésen jellemző, hogy a környékbeli tanyákon, külterületen élőket a tanya- vagy falugondnoki szolgálat kisbuszával viszik reggel az oktatási, nevelési intézményekbe, illetve délután onnan haza. Az általunk megkérdezett önkormányzatoknál a gyakorlat azt mutatja, hogy általában egy gondozó a vezető mellett ül, amíg beérnek a gyerekekkel az iskolába, óvodába. A tomajmonostorai buszon csak a sofőr utazott a gyerekekkel.

A tragédiával kapcsolatban a szoljon.hu-nak nyilatkozott Tiszaderzs és Tomajmonostora polgármestere is.

Fótosné Czeglédi Zsuzsanna, Tiszaderzs polgármestere a község közösségi oldalán azt közölte: a család az önkormányzat részéről minden támogatást megkap. A hozzátartozók kérését is tolmácsolta, miszerint 

az elmúlt napokban számos téves információ jelent meg a médiában, ennek okán a család kéri, hogy tartsák tiszteletben a mérhetetlen fájdalmat, amit átélnek és mindenki várja meg a hivatalos vizsgálat eredményét.

Tomajmonostora polgármestere, Fazekas Szabolcs hírportálunknak elmondta: még a gyermek halála előtt 200 ezer forint támogatással járult hozzá a gyermek ellátásához.

Jómagam részese voltam, amikor a mentősök küzdöttek a gyerekért, mondanom sem kell, szörnyű volt ezt az egészet látni és végigkövetni

– mondta Fazekas Szabolcs polgármester.

– Folyamatos kapcsolatban állunk a szülőkkel, illetve nagyszülőkkel és családtagokkal, ezzel is támogatva őket. Az esetről annyit elmondhatok, hogy minden hétköznap reggel két iskolabuszt várunk a településre Tiszaderzsről, mely iskolásokat és óvodásokat egyaránt szállít. Mindezek mellett szeretném hangsúlyozni, hogy a közoktatási törvény nem írja elő a kísérőt a járműveken. A jövő héten elkezdődnek a meghallgatások, amelyeknek a menetét pontosan követni fogjuk, hogy minden szabályosan történjen – hangsúlyozta a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában