Sokkoló

2022.06.20. 15:22

Halálos tragédia történt Szigetcsépnél: megszólalt egy szemtanú

Párja is részt vett annak a 20 éves fiatalnak a mentésében, aki a szigetcsépi strandon fulladt a vízbe.

Egy 20 éves fiatalember hunyt el vasárnap délután a szigetcsépi szabadstrandon, miután vélhetően rosszul lett a vízben. "Sajnos úgy ment vízbe, hogy nem tudott jól úszni, valószínűleg görcsöt kaphatott, mert pillanatok alatt elsüllyedt" - írta egy, a helyszínen lévő szemtanú - szúrta ki a Ripost. 

Nagyon hiányzol! Jobb helyen vagy, hiányzol és szeretünk - így búcsúzott az elhunyt fiataltól egy hozzátartozója.

A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat tegnapi közleményében azt írta, hogy a helyszínen a keresést a szigetszentmiklósi hivatásos tűzoltók koordinálták, és a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Búvárszolgálata vonult a helyszínre, végül a mentőszolgálat szonárjával találták meg a vízben a testet. A keresésben részt vett két civil búvár is, illetve a Kis-Sziget Önkéntes Tűzoltó Egyesület Szigetújfalu is. Az egyik civil búvár felesége az interneten egy hosszú kommentben fakadt ki, ő azt sérelmezte, hogy a civil tűzoltó egyesületnél nem volt búvárfelszerelés.

"Minden úszni tudó ember, illetve, akinek lehetősége volt a vízbe ment és próbált segíteni., amiből látszik, hogy nagyon sok jó szándékú ember él közöttünk. A két civil búvár közül az egyik az én férjem volt, aki másfél éves és két hónapos kislányával játszott a szabadstrandon. Amikor meghallotta a segélykérést, azonnal a vízbe ment, abban a ruhában, amiben a strandra érkezett. Ennek csak azért van jelentősége, hogy a kiérkező szervek, akik állítólag azért vannak és működnek, hogy a segítségünkre legyenek, ha baj van, nem tudtak mentőfelszerelést biztosítani - így nem tudom, hogyan szerettek volna segíteni. Azt fontos megjegyeznem, hogy nem azért, mert annyira egyedi méretekkel rendelkezik a kedvesem, hanem azért, mert nem volt. Szomorú, hogy egy másik búvárnál komolyabb eszközök voltak fellelhetőek a kocsija csomagtartójában, mint a mi "életmentőinknél" - írta le a civil búvár felesége. 

Az önkéntes tűzoltók válaszoltak a kommentre, amelyben leírták, hogy szabadidejükben, önerőből és vállalkozók támogatásából finanszírozzák a rengeteg segítséget, amit nyújtanak.

"Búvárfelszerelésre pályázat sajnos nagyon ritkán, vagy pedig egyáltalán nincs, önerőből pedig nehéz megvenni a felszerelést, de folyamatosan próbálkozunk" - írták. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában