Újabb baleset

2022.06.13. 09:56

Még előtte állt az élet: kiderült, ki halt meg a ceglédi vonattragédiában

Tizenhét éves fiú vesztette életét a balesetben.

Személyvonattal ütközött össze egy kisteherautó Cegléden, a Dohány utcai vasúti átjárónál – számolt be róla a katasztrófavédelem.

Forrás: Donka Ferenc / szoljon.hu

Az elsődleges adatok szerint a fényjelző készülék tilos jelzése ellenére az ott lévő vasúti átjáróba hajtott, és vonattal ütközött.

Kiderült, egy 17 éves fiú volt a sofőr, aki a helyszínen belehalt a sérüléseibe.

A Ceglédi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja a baleset körülményeit.

Forrás: Donka Ferenc / szoljon.hu

A Mávinform azt írja, a vonaton senki sem sérült meg. A vasúti átjáróban a fénysorompó jól működött, piros jelzést mutatott.

 

A rendőrség a napokban vizsgálta a vasúti átjárókat

Lesújtó eredménnyel zárult a rendőrség razziája, amely során egy nap alatt 80 vasúti átjáróban ellenőrizték a forgalmat.
Célzott ellenőrzéseket tartottak a rendőrség és a MÁV Zrt. munkatársai június 9-én. 80 vasúti átjáróban razziáztak, az ellenőrzésekhez civil autókat és drónt is bevetettek. Az ellenőrzések során a vasúti átjáróra vonatkozó kresz-szabályok megszegése miatt több mint 30 esetben kellett a rendőröknek intézkedni. A legjellemzőbb szabályszegés a vasúti útátjáróban a fénysorompó tilos jelzése ellenére történő áthaladás volt...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában