Szörnyű részletek

2022.02.18. 10:37

Tetoválásairól azonosították a meggyilkolt kétgyermekes édesanyát

Tetoválásai és a DNS-e alapján azonosította a holland rendőrség az Oranje csatornából előkerült magyar családanya holttestét. Éva édesapja a Borsnak elmondta: neki kellett mintát adnia a hatóságoknak. Drámai részletek következnek.

Nem csitulnak az indulatok a Hollandiában meggyilkolt magyar nő családjában. István, a gyászoló apa hiába próbálta Évát óvni az agresszív drogkereskedőtől, győzött az erőszak. 

A családanya ugyan Magyarországra menekült elvált férje elől, de Jant semmi és senki sem állíthatta meg.

 

Napokig nem tudta, hogy megvan a lánya

 

 

A távoltartási végzés ellenére az asszony után jött, és rávette két közös gyermekük anyját, hogy menjen vele vissza. Ez még 2019 végén történt. István 2020 elején bejelentette a magyar és a holland rendőrségen, hogy a gyermekét képtelen elérni, azonban állítása szerint semmilyen értékelhető segítséget nem kapott.

– Magyarországon a lányom eltűnése után leadtam a DNS-mintámat, amit aztán kiküldtek Hollandiába. Azt mondták, hogy mindkét helyen sok az ismeretlen holttest, és alkalomadtán összevethetik az anyaggal. Ugyanebből a célból fényképeket kértek Éváról, melyeken jól látszanak a tetoválásai. Most ezeknek köszönhetően sikerült a gyermekem azonosítása. Mivel az eljárás időigényes, napokig nem is tudtam, hogy Éva földi maradványai előkerültek

– magyarázta az apa.

Forrás: családi fotó / Bors

 

István szerint a holland rendőrség elkésett

 

– A lányom holttestét január 7-én találták meg az Oranje csatornában, nekem azonban csak 12-én szóltak, már a miskolci nyomozók. Mivel nem tudták a telefonszámomat, kijöttek a lakásomra. Bárki elképzelheti, mit éreztem, amikor konkrétan megtudtam azt, amit egyébként is sejtettem – mondta a Borsnak István, akit nem elégít ki a tudat, hogy lánya feltételezett gyilkosát Hollandiában letartóztatták.

– Ha a holland rendőrség időben lépéseket tesz, Éva még mindig él! Ez a meggyőződésem. A gyermekem halálába beletörődni nem tudok, azt szeretném, hogy Jan méltó büntetést kapjon. A legjobb az lenne, ha a kezeim közé kerülne, bárki biztos lehet benne, hogy ahogy ő sem tette, én sem ismernék irgalmat. 

Nekem most azonban az a legfontosabb, hogy tisztára mossam a családom nevét – nyilatkozta István, aki sérelmezi, hogy az internetes fórumokon azzal támadják, hogy 2020 óta nem kereste elég kitartóan a lányát.

– Szerettem volna kiutazni Hollandiába, de a járvány miatt nem tudtam. Tehetetlen dühöt éreztem, mert nem tudtam a lányomat megvédeni. Biztos voltam benne, hogy Jan fogva tartja. Korábban is többször durván megverte

– zokogta István.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában