Energiabiztonság

2022.05.05. 09:21

Szijjártó Péter: a paksi atomerőmű továbbépítésének kulcsszerepe van

Minél több energiát tudunk magunk előállítani, annál inkább védettek leszünk a globális energiapiac zavaraival és turbulenciáival szemben – hangsúlyozta a külügyminiszter a közösségi oldalán.

„Az elmúlt hónapokban olyan kihívások jöttek szembe, melyekhez hasonlókra senki sem számított a 21. század első negyedének végére” – írta bejegyzésében csütörtök reggel Szijjártó Péter.

A miniszter szerint a fizikai biztonság mellett immáron az energiabiztonságunk is a tét a jelenlegi helyzetben. 

Minél több energiát tudunk magunk előállítani, annál inkább védettek leszünk a globális energiapiac zavaraival és turbulenciáival szemben. Ezért a paksi atomerőmű továbbépítésének kulcsszerepe van. Az atomenergia biztonságos, környezetkímélő és segít a rezsicsökkentés megőrzésében.

Ma a beruházás jövőbeli ütemezéséről tárgyalunk Isztambulban Alekszej Lihacsovval, a Roszatom vezérigazgatójával annak érdekében, hogy minél előbb készen legyünk a két blokk építésével – ismertette Szijjártó, hozzátéve, „mielőtt bárki felszisszenne”: az EU kimondta (többször is), hogy a nukleáris energia teljes mentességet élvez a szankciók alól!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában