Traumatikus élmény

2022.05.24. 11:14

„Bezártak egy hotelszobába” – Szexmunkára akarták kényszeríteni a TV2 sztárját

A Sztárban sztár leszek! énekesét nem mindennapi támadás érte néhány héttel ezelőtt, amikor szexmunkásnak akarták használni a 21 éves lányt.

Krizsán Lili a verseny óta próbál a vízfelszín fölött maradni: dolgozik a dalain és mindeközben a megélhetéséért is harcol. Amellett, hogy a karrierjére koncentrál, korábban egy büfébe is beállt szendvicseket készíteni, nemrég pedig hoszteszként próbált egyről a kettőre jutni. Lilivel a verseny óta nem sok jó dolog történt: megküzdött az anorexiájával, elhagyta az otthonát, pár héttel ezelőtt pedig szexuális zaklatás áldozata lett – írja a Bors.

 

„Bezártak egy hotelszobába”

Nyilvánvaló számomra, hogy valahogyan el kell tartanom magam, ezért próbálkoztam meg a hoszteszmunkával. Ebből lehet pénzt keresni, ameddig nem sikerül megélni a zenélésből – gondoltam, jó munka lesz… – kezdte a lapnak Krizsán Lili, aki arról beszélt, mi történt vele egy szállodai munka körülményei között.

Pár hete volt lehetőség egy ilyen munkára, engem és még három lányt elküldtek dolgozni egy szállodába, ahol nem kifejezetten olyan dolgokat vártak el tőlünk, amelyek beletartoznának a munkakörömbe. Bezártak egy hotelszobába, ahol megjelent egy 60 év körüli külföldi férfi, és annyit mondott nekem, hogy „Na, dologra”. Mondanom sem kell, egyből rohantam, ahova tudtam és a szálloda hátsó ajtaján kiszöktem. Csoda, hogy nem rendőri kísérettel távoztam, mivel hála istennek nem is történt semmi konkrét fizikai bántalmazás. Nagyon megijedtem, de szerencsére karakán lány vagyok és azért eszemnél maradtam. Bele se merek gondolni, mi lett volna, ha nem így van – mesélte Lili, aki azóta kevésbé bízik meg feltétlenül a munkalehetőségekben.

Krizsán Lili

„Nem szabad naivnak lennem”

Amióta megtörtént ez az eset, háromszor, négyszer is átgondolom, hogy elvállaljak-e egy ilyen munkát. Történt bennem egy kisebb-nagyobb életszemlélet-váltás, és rájöttem, hogy nem szabad mindig naivnak lennem. Félelmetes, ami történt, és rossz belegondolni, hogy nálam fiatalabb lányokat képesek ugyanígy testileg kihasználtatni, és az a baj, hogy ebben a munkában sajnos ez többször előfordul. Úgy érzem, fontos erről beszélni, hogy legalább így segíteni tudjak más lányokon, hogy ne kerüljenek hasonló helyzetbe – osztotta meg aggodalmait a Sztárban sztár leszek! énekese, aki mindezek ellenére leszögezte, nem az egész hosztesz szakma ilyen. Ez csak egy olyan kisebb része, ami nagyon nagy károkat tud okozni egy nőben.

 

Lelki szorongást okozhat a támadás 

A lap megkeresésére dr. Makai Gábor klinikai szakpszichológus elmondta: komoly lelki traumát élhetett át Lili.

Egy ilyen szituációban először előtörnek az emberben az alapvető emberi ösztönei. Másodpercek tizede alatt érvényesül a „menekülj vagy harcolj” elve. Nagy lélekjelenlétre vall, hogy az énekesnő kezébe vette az irányítást és ki tudott kerülni, egy ilyen nehéz szituációból. A kezdeti sokkos állapotot egy állandósuló félelem követhet. Egy ilyen traumatikus élmény beleéghet az ember emlékezetébe, ami lelki szorongást, bizalomvesztést eredményezhet. Ha ez idővel nem enyhül, mindenképpen érdemes szakember segítségét kérnie – fogalmazta meg általánosságban a szakember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában