HAON Sziréna

2018.10.22. 10:45

Vasúti talpfa és autóbusz lángolt vasárnap

Hajdú-Bihar - A buszsofőr megpróbálta eloltani a tüzet, de a lángok elhatalmasodtak.

Hajdú-Bihar - A buszsofőr megpróbálta eloltani a tüzet, de a lángok elhatalmasodtak.

Kiszáradt fenyőfa dőlt az úttestre vasárnap hajnalban Debrecenben, a Panoráma úton. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói a fát kézierővel távolították el.

Sáp és Berettyóújfalu között vasúti talpfa égett vasárnap délután. A püspökladányi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a lángokat.

Rosszul lett egy idős ember Debrecenben, egy Barna utcai négyemeletes társasház harmadik emeleti lakásában. A helyi hivatásos tűzoltók kinyitották a lakás ajtaját, így a mentőszolgálat a sérültet kórházba tudta szállítani.

Kigyulladt egy személyszállító busz vasárnap este a 33-as számú főúton, a Keleti híd közelében. Miután észlelte a tüzet, a buszsofőr megkezdte az oltást egy porral oltó készülék segítségével, ám a lángok elhatalmasodtak. A balmazújvárosi önkormányzati és hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók kiérkezésére a busz teljes terjedelmében lángolt. A tűzoltók három vízsugárral oltották el a tüzet. A mentési munkálatok idejére a rendőrség az érintett útszakaszt lezárta. A buszon nem utazott senki, személyi sérülés nem történt, az anyagi kár azonban jelentős – közölte ügyeleti hírösszefoglalójában a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei szóvivője.

Az elmúlt 24 óra rendőri intézkedései

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint a rendőrök az elmúlt 24 órában 1 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amely könnyű sérüléssel végződött. A szolgálatot ellátó állomány 6 személyt fogott el, akik közül 5 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, 1 főt pedig a vele szemben érvényben lévő körözés alapján. A rendőrök 15 személyt állítottak elő, köztük 6 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 10 esetben történt.

Súlyos testi sértés miatt körözték

Az ártándi határon fogták el a rendőrök azt a férfit, akit a Budapesti Központi Kerületi Bíróság körözött.

Egy román forgalmi rendszámú busz jelentkezett belépésre az Ártánd Közúti Határátkelőhelyen október 21-én 0 óra 30 perc körül. A rendőrök ellenőrizték a sofőr és utasai adatait, amely során megállapították, hogy az egyik utassal szemben súlyos testi sértés bűntett elkövetésének gyanúja miatt a Budapesti Központi Kerületi Bíróság elfogatóparancsot adott ki. Az egyenruhások a férfit elfogták, majd előállították a Biharkeresztesi Rendőrőrsre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!