HAON Sziréna

2018.07.05. 12:35

A vád szerint a zebrán ütötte el a gyalogost

Debrecen - A külső sávban haladó jármű megállt a zebránál, de a vádlott nem – tartalmazza a vádirat.

Debrecen - A külső sávban haladó jármű megállt a zebránál, de a vádlott nem – tartalmazza a vádirat.

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat az ellen a debreceni nő ellen, aki tavaly ősszel Debrecen egy forgalmas utcáján gázolta el a zebrán áthaladó gyalogost. A vádlott 2017 szeptember végén egy délután kedvező látási- és fényviszonyok mellett forgalmas, négysávos debreceni úttesten vezette járművét. Kijelölt gyalogátkelőhelyhez érve a külső forgalmi sávban haladó jármű megállt a gyalogátkelőhely előtt, hogy elengedje a jobbról az úttestre lépő gyalogost. A vádlott eközben a belső sávban haladt, de nem adta meg a járókelőnek az elsőbbséget, járművével tovább hajtott, ezért mintegy 39 kilométer per óra sebességgel elütötte a zebrán haladó sértettet.

A 16 éves férfi a baleset következtében a bal singcsont nyílt törését, a jobb mellkasfal, a bal könyök és a bal térd zúzódását és hámhorzsolását szenvedte el, amely sérüléseinek gyógytartama 10-12 hét.

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő, és egyébként 15 éve vezetői engedéllyel rendelkező vádlottal szemben közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A tárgyalás mellőzésére irányuló vádiratban indítványozta, hogy a bíróság pénzbüntetést szabjon ki és a vádlottat tiltsa el a közúti járművek vezetésétől – tájékoztatott dr. Pocsai Edit címzetes fellebbviteli főügyészségi ügyész, főügyész.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!