HAON Sziréna

2018.05.15. 09:37

Pisztolya volt a drogosnak

Debrecen - Kábítószer-kereskedelem és lőfegyverrel visszaélés bűntette a Debreceni Ítélőtáblán.

Debrecen - Kábítószer-kereskedelem és lőfegyverrel visszaélés bűntette a Debreceni Ítélőtáblán.

A hétfői tárgyalás vádirata szerint a vádlottak Angliában egy internetes játékon léptek kapcsolatba. A másodrendű vádlott itthon is folytatta a kábítószer-fogyasztást, és az elsőrendű vádlottól vette a marihuánát. Ezt fogyasztotta és a barátai közt is értékesítette.

A másodrendű vádlott mindig az elsőrendű vádlott dunaharaszti lakására utazott az anyagért. 2015 decembere és 2016 áprilisa között legalább 5 alkalommal vett át 1,8 millió forint értékű marihuánát az elsőrendű vádlottól. 2016 májusában utazott újra egy nagyobb mennyiségért, 1 millió forint értékben. A Nagy­állomáson igazoltatták a rendőrök, és megtalálták nála a vásárolt drogot.

A vádlottak lakásán előkerültek a növényi származékok is, digitális mérleg, csomagolóanyagok, illetve a vételár egy része. A másodrendű vádlottnál egy Flóber kaliberjelű, működőképes forgópisztolyt is találtak – lőfegyver-tartási engedélye nincs. Az ítélethirdetés szerdán lesz.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!