HAON Sziréna

2018.01.20. 10:19

Egy doboz sör miatt kezdte a verést a taxis

Berettyóújfalu - A sértett nem hagyta elmenekülni a taxist, támadóját többször ő is megütötte.

Berettyóújfalu - A sértett nem hagyta elmenekülni a taxist, támadóját többször ő is megütötte.

A vádlott taxis ellen a Berettyóújfalui Járási Ügyészség súlyos testi sértés kísérlete miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon.

Inkább kiszállt

2017. szeptember 16-án a hajnali órákban a sértett barátaival Berettyóújfaluban egy szórakozóhelyre akart menni, ezért a belvárosban taxit hívtak. Az odaérkező gépkocsit a vádlott vezette, a társaság beült az autóba, a taxis azonban akkor vette észre, hogy a sértettnél egy bontott dobozos sör van. Felszólította őt, hogy az italt tegye ki a járműből. Erre az utas kiszállt és gyalogosan indult tovább.

Röviddel ezután, néhány utcával odébb, az egyedül haladó sértett a szemből közeledő taxiban felismerte a vádlottat. Amikor az autó a közelébe ért, a sértett bosszúból sértő és provokáló kézmozdulatot tett. A vádlott ezt látva megállt, a férfi után ment, meglökte, majd a nála lévő, ismeretlen, 30 centiméter hosszúságú eszközzel a fején ütötte. Ezután a férfi el akart menekülni, a vádlott azonban visszarántotta és az ismeretlen tárggyal testszerte többször megütötte.

A sértett a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló repesztett és zúzódásos sérüléseket szenvedett. Figyelemmel azonban a bántalmazás módjára, eszközére, a fejtetőn bekövetkezett repesztett sérülésre, a vádlott szándéka súlyosabb sérülés okozására irányult.

Megtörtént a vádemelés

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség a vádlott ellen súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon. A vádiratban felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta – tájékoztatta a Naplót Pocsai Edit, címzetes fellebbviteli főügyészségi ügyész.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!