haon-sportoldal

2008.10.12. 16:22

Forma–1: újra Alonso nyert

<p>Fudzsi – Alonso (Renault) nyerte meg vasárnap a Forma–1-es Japán Nagydíjat; a világbajnoki címért küzdő Hamilton (McLaren-Mercedes) csak tizenkettedik, míg Massa hetedik (Ferrari) lett a viadalon.</p>

A versenyen a büntetések játszották a főszerepet. Hamiltont a rajt utáni manőveréért – mellyel kifékezte és a bukótérbe kényszerítette Räikkönent (Ferrari) –, Massát Hamilton kilökéséért, míg Bourdais-t (Toro Rosso) – utólag – a Massával való ütközése miatt rótták meg.

Hamiltonnak és Massának át kellett hajtania a boxutcán, Bourdais-t pedig 25 másodperces időbüntetéssel sújtották, ennek következtében az eredetileg csak a nyolcadik helyen célba érő Massa eggyel előrébb léphetett.
A győzelmet meglepő magabiztossággal – akárcsak legutóbb, Szingapúrban – Alonso szerezte meg, mögötte Kubicát és Räikkönent intették le a kockás zászlóval.

Massa ötpontosra csökkentette hátrányát Hamiltonnal szemben a világbajnoki pontversenyben, és Kubica is közelebb zárkózott az éllovasokhoz. Folytatás egy hét múlva Kínában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!