haon-sportoldal

2008.09.12. 21:45

Kevesebb emberrel döntetlen

<p>Debrecen – Fordulatos meccsen végül döntetlent ért el a DVSC-TEVA együttese péntek este hazai pályán a szombathelyi Haladás ellen. <DIA alt="DVSC-TEVA-Haladás 2008.09.12." height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/DVSC_TEVA_Halad_s_2008_09_12_/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="DVSC-TEVA-Haladás 2008.09.12." src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/DvscHaladas1.wmv/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.PNG" width="13" border="0" /></A> &#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/DvscHaladas2.wmv/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.PNG" width="13" border="0" /></A></p>

A Loki lendületesen kezdte a találkozót: már az első percben helyzetbe kerültek, majd újra és újra támadták a vendégek kapuját.

A tizennyolcadik percben azonban a Haladás játékosa, Oross lódult meg a labdával, csakhogy a tizenhatoson belül lerántották. A vendégek tizenegyest reklamáltak – nem kaptak. A másik oldalon viszont pillanatokkal később megszerezte a vezetést a Loki; Szakály passzát Rudolf juttatta a hálóba.
Az első félidőben lényegesen többet birtokolta a labdát a Debrecen, habár a játékrész végére egyre inkább magára talált a Haladás.
Mindenesetre a második félidő első nagy helyzete is a DVSC-é volt: Rudolf ívelt az előretörő Oláh elé, aki aztán az ötös sarkáról nem találta el a kaput.
A kihagyott lehetőség különösen fájó volt, amikor néhány perccel később emberhátrányba került a Loki: Bíró utolsó emberként rántotta le Keneseit, amiért Bede játékvezető azonnal piros lapot mutatott a debreceninek.

A döntés után villámgyorsan egyenlített a Haladás: a szabálytalanságért megítélt szabadrúgást ugyan hárították a Loki védői, azonban a kipattanó labdát Tóth Péter a kapuba lőtte.
A DVSC természetesen nem adta fel, s nem is álltak be védekezni: nem lehetett észrevenni a játék képén, hogy a hazai gárda hátrányban van. Sőt a nyolcvanegyedik percben újra vezetést szereztek a debreceniek, mégpedig kis szögletet követően Dombi tette középre a labdát, ahol Oláh mintegy 5 méterről – vendégvédők gyűrűjében – a kapuba fejelt.
A Haladás „válasza” nem sokat késlekedett: két perccel később Simon próbálkozása a felső lécet találta telibe.

DVSC-TEVA–Haladás 2-2 (1-0).

Debrecen, 4500 nézõ.

Vezette: Bede (Butkai, Szalai).

DVSC: Polekszics – Bernáth, Mészáros, Bíró, Takács – Demjén, Kiss, Leandro, Szakály (Varga Z. 46., Dombi 71.) – Oláh, Rudolf (Szûcs 63.) Haladás: Rózsa – Schimmer (Csontos 69.), Guzmics, Kuttor, Tóth P. – Kaj (Kovács Zs. 46.), Molnár B., Vörös – Oross, Kenesei, Sipos (Simon 81.)

 Gól: Rudolf (18.), Oláh (80.), illetve Tóth P. (60.), Kenesei (86.)

 Sárga lap: Rudolf (49.), Mészáros (56.), illetve Kovács Zs. (91.)

Piros lap: Bíró (59.)

A Loki-hívek ekkor még fellélegezhettek, azonban mégsem örülhettek sokáig: újabb három perc elteltével Kenesei végezhetett el szabadrúgást 27 méterre a kaputól, a lövésbe nem ért bele senki, s a megpattanó játékszer a kapuban landolt.
A hosszabbításban csaknem nyerhettek is volna a szombathelyiek, de Guzmics kísérletét bravúrral védte Polekszics.
A lefújást – mely miatt egy szögletet már nem végezhettek el – hangos füttyszó és dobálás követte, majd feldühödött szurkolók mintegy százfős csoportja próbált közelebb kerülni a játékvezetőkhöz, amit a biztonságiak nem engedtek.

DVSC-TEVA-Haladás: 2:2

A mérkőzés percről, percre. Olvassa el mi történt a pályán!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!