haon-sportoldal

2008.09.05. 11:41

Hatvan percig koncentráltan

<p>Debrecen – A negyedik helyet célozta meg a bajnokságban a DKSE-Airport Debrecen férfi kézilabdacsapata – mondta el a HAON-nak Kovács Mihály vezetőedző a pénteki edzés alkalmával.</p>

Hozzátette: más a lebonyolítási rend, sok csapat megerősödött – nagyon nehéz dolguk lesz. – Ha összerázódunk, el fogjuk érni a célokat. Jó összetételű a gárda – bizakodott a szakember.

A DKSE szerdán kezdi meg a bajnokságot: az első osztályba most felkerült Kecskeméttel találkoznak. Mint Kovács Mihály elmondta, kevés információ áll rendelkezésükre az ellenfélről, videofelvételük sincs, ami segíthetné a felkészülésüket. Azt tudják, hogy a kecskemétiek Szerbiában vettek részt tornán, és jónéhány mérkőzést játszottak, s viszonylag sok, hét külföldi játékosuk van. – Óvatosan kell kezelni őket, ugyanakkor itthon győzni kell ellenük – jegyezte meg a vezetőedző.

– Szeretném, ha a védekezésünk hatékonyabb lenne, mint a felkészülés alatt – folytatta a szakember. – Jól kell kezdeni a meccset, ne gondolja a Kecskemét, hogy keresnivalója van itt. De hatvan percen keresztül koncentrált játék szükséges. El kell jutnunk oda, hogy a játékunkkal szórakoztassuk a közönséget.
A csapat felkészülése a bajnokságra azért nem volt teljesen zökkenőmentes. Távozott például Junier Noris, mint Kovács Mihály mondta, nehezen megoldható a pótlása. Martin Farkasovszky kiválása – amint arról a HAON hírt adott, az átlövő súlyos sérülést szenvedett a múlt heti temesvári tornán – ugyancsak érzékenyen érinti a csapatot – részletezte Kovács Mihály.

Várhatóan a negyedik-ötödik fordulóra érik el a csúcsformát – addig még többek között az agresszivitásban, az ütközések számában, valamint az együttműködés, kommunikáció terén szeretne javulást a szakember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!