haon-sportoldal

2008.04.04. 16:15

Sivatagi show következik

<p>Debrecen – Közelít Európához a Forma–1 mezőnye: Ausztrália és Malajzia után ezen a hét végén Bahreinben bőgnek fel a motorok, majd április második felében már Spanyolországban állnak rajthoz Räikkönenék.</p>

A szahíri pályán 2004 óta rendeznek futamokat; a létesítmény a sivatagban található, s elmondható, hogy a versenyzők körében nem örvend nagy népszerűségnek.

A szél gyakran a pályára fújja a homokot, és az aszfaltra kerülő finom porszemek kellemetlen meglepetéseket okozhatnak, a kipörgésgátló hiánya pedig még jobban megnehezítheti ebből a szempontból is a pilóták dolgát.

A Hermann Tilke által tervezett pályán gyors egyenesek, valamint lassú és közepes tempót megkívánó kanyarok váltakoznak, a fékeknek kell különösen nagy terhelést kibírniuk.

A hőség ugyancsak megterhelő szokott lenni a járgányok és a versenyzők számára egyaránt, habár erre a hét végére „mindössze” 23-29 fokot jeleztek előre a meteorológusok.

Tavaly a ferraris Massa győzött, és ezúttal is jól kezdett: mindkét pénteki szabadedzésen az élen végzett csapattársa, Räikkönen előtt. Az első nap krónikájához tartozik még, hogy a második tréning végén Hamilton összetörte McLarenjét, Alonso (Renault) pedig Fisichellával (Force India) ütközött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!