haon-sportoldal

2008.03.12. 14:45

Nicki Pedersen nem zsugori

<p>Minden idők legnagyobb salakmotoros pénzdíjáért ültek motorra Angliában a legjobb vaspapucsosok az elmúlt hétvégén, ahol jubileumi viadalt rendeztek Pooleban.</p>

A helyi salakos egylet idén ünnepli 60. évfordulóját, ezért a verseny győztesének stílszerűen 60 ezer angol fontot (kb.: 20,6 millió forint) ajánlottak fel a szervezők.

Ez a honorárium rekordnak számít a speedway történetében, az eddigi csúcsot az elmúlt évben megrendezett 100. Grand Prix nyertese, Andreas Jonsson zsebelte be, kereken 100 ezer dollárt (kb.: 20 millió forint).

A pooli viadalon a 20 futamos alapverseny legjobb négy versenyzője szállt harcba az első helyért és egyben a rekordnyereményért, amit végül a világbajnok Nicki Pedersen nyert meg a svéd Jonsson, a brit Scott Nicholls és az ausztrál Leigh Adams előtt.

A dán világelsőről kiderült, nem egy zsugori fajta, hiszen a jutalmat szétosztotta a négy döntős versenyző között, azaz mindenki 15 ezer fonttal gazdagodott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!