haon-sportoldal

2007.12.12. 12:40

Benyátsot megműtötték, Vorozscova sérült

<p>Debrecen-Bár az elmúlt napokban a kézilabdázás kedvelői leginkább a Franciaországban zajló női világbajnokságra összpontosítanak, a debreceni klubcsapatnál, a DVSC-Aquaticumnál tervszerűen megy a felkészülés, de sajnos sérültek is vannak.</p>

Benyáts Beatrixnál két hete ismét problémák jelentkeztek a korábban már műtött térdében, nevezetesen bevizesedett a lába, ezért a napokban újra kés alá kellett feküdnie. Szerencsére nincs törés, sem szakadás, így kitisztították a sérült testrészt, azaz egy atroszkópiás beavatkozást hajtottak végre az orvosok Benya térdén.

Az átlövőnk mellett problémát jelent Tánya Vorozscova esete is, aki a Korea elleni világbajnoki meccsen rosszul ért földet és térdsérülést szenvedett. Jelenleg fájdalmai vannak az ukrán kapusunknak, de konkrétan még nem tudjuk mennyire súlyos a baj, a kivizsgálásra még várnunk kell.
Van jó hírem is, ugyanis a Győr ellen bokasérülést szenvedett Triffa Ágnesmeggyógyult és teljes értékű munkát végez – adott állapotjelentést a sérültek állapotáról Varga József a Loki edzője, aki kitért a csapat programjára is.
– A sérültek mellett mindössze a válogatott Szűcs Gabriellát kell nélkülöznünk, így régen látott szép számmal látogatják a lányok az edzéseket.
Kihasználva az alkalmat, hogy majdnem teljes a keret, illetve a tréningek egyhangúságát is kicsit megtörve csütörtökön Dunaújvárosba utazunk, ahol edzőmérkőzést játszunk a Dunaferr ellen.
Ráfér a gárdára a meccs, ugyanis a Győr elleni bajnoki óta, azaz több mint egy hónapja nem lépett pályára a Loki.

Magyország–Oroszország

Egy szakemberrel beszélgetve kapva kaptunk az alkalmon, hogy megkérdezzük, mennyi esélyt ad a világbajnokságon szereplő magyar csapatnak az oroszok ellen a legjobb négy közé kerülésért vívandó csatában?
– Attól függ, melyik arcát mutatja a magyar válogatott; amennyiben úgy teljesítenek a lányok, mint Románia és Németország ellen, akkor 50 százalék esélyünk lehet a továbbjutásra az oroszok ellen.
A mieinknek mindenképpen a maximumot kell nyújtaniuk a világbajnokicímvédő ellen, hogy sanszunk legyen a legjobb négy közé kerülni.
Amennyiben gyors játékra tudjuk kényszeríteni az ellenfelet, akkor lehet esélyünk, viszont kulcskérdés, hogy fizikailag mennyire tudjuk felvenni a harcot a nagytestű oroszok ellen – vélekedett Varga József, aki értékelte a lokistaSzűcs Gabriella eddigi produkcióját is.

– Amikor nem volt a keretben Gabi, nélküle szétesett a válogatott védekezése, azaz a debreceni játékos abszolút mértékben meghatározó embere a csapatnak, minden meccsén kiemelkedő teljesítményt nyújtott a kapunk előtt.
Támadójátékában érződik, hogy önbizalomhiánytól szenved, de ez érthető is valamilyen szinten, hiszen kevés lehetőséget kapott eddig.
Korea ellen viszont bizonyíthatott, balszerencséje, hogy egy vesztes mérkőzésen szórta a gólokat és játszott remekül. bízom, hogy a folytatásban is ilyen teljesítményre lesz képes.
A magyar válogatott csütörtökön 15.30-tól az orosz csapat ellen játszik, a tét a legjobb négy közé jutás; az összecsapást a Sport 1 élőben közvetíti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!