haon-sportoldal

2007.11.27. 12:11

„Kacsavadászat” a debreceni bajnokcsapatnál

<p>Az utóbbi hetekben szinte állandó beszédtémát szolgáltatott a Loki szurkolók körében, hogy Miroslav Beránek szerződésének vége után, azaz januártól ki irányítja majd a háromszoros bajnokcsapat szakmai munkáját.</p>

A cseh tréner nem várt december 31-ig, több mint egy hónappal a kontraktusa lejárta előtt bejelentette, nem hosszabbít a klubbal, így Beránek kiesett a jelöltek közül. Amióta a cseh szakvezető bejelentette távozását, még nagyobb lett az össznépi találgatás, vajon ki ül majd a debreceni kispadra a jövő idényben? Szinte csakúgy repkedtek a nevek, akiket a jól értesültek biztos befutónak tartottak, de most már olyan sok a jelölt a debreceni kispadra, hogy a Napló arra kérte a DVSC-TEVA illetékeseit, lőjenek le egy pár kacsát, azaz kik azok a trénerek, akiknek a neve bekerült a köztudatba, mint esetleges Beránek utód, ám ennek semmi alapja nincs.

A debreceni klubvezetéstől megtudtuk, a Kecskeméti TE vezetőedzője, Tomiszlav Szivics egyáltalán nem került képbe a Lokinál, az illetékesek nem tárgyaltak a szerb trénerrel. Ugyanez a helyzet az egykoron a DVSC-ben futballozó Selymes Tiborral is, azaz fel sem merült a neve a korábban a Sopronnál dolgozó szakembernek. A klubvezetés azt is elárulta, bár Bölöni László neve felmerült, de tárgyalásokig nem jutottak a felek, ugyanis a kiváló edző elérhetetlen a DVSC-TEVA számára, mivel jelenleg a tréner az Arab Emirátusokban dolgozik, ahol a jobb csapatoknál 1 millió dollárt keresnek havonta a szakvezetők, s ez az összeg a Debrecen számára teljesíthetetlen tétel.

A debreceni illetékesek azt ígérik, a csütörtöki igazgatótanácsi ülés után várhatóan már sokkal okosabbak lesznek és az is elképzelhető, már meg lesz a DVSC-TEVA új szakmai stábja.

 

- Boros Norbert -

  • Véget ért a Beránek-éra
  • Fiebert is meglepte Beránek döntése
  • Hogy áll a megyei elsőosztály?
  • Kiesett a DKSE
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!