haon-sportoldal

2007.11.12. 14:21

A Győr skalpjára vadásznak

<p>Debrecen - Szerdán délután a szezon legnagyobb rangadóját vívja a Loki a Hódosban.</p>

A sikerrel megvívott KEK-párharcot követően vitathatatlanul az idény legnagyobb, legkomolyabb erőpróbája vár a DVSC-Aquaticum csapatára, szerdán 17 órakor a világ egyik legjobb női kézilabda alakulata, a Győr lép pályára Debrecenben bajnoki meccsen – a találkozót a Hajdú Online-on (www.haon.hu) és a Sport 1-en élőben követhetik figyelemmel a szurkolók.

Reális az esély

De természetesen a drukkerekre a helyszínen lesz óriási szükség, hiszen a debreceni lányoktól mindenképpen hatalmas bravúr szükséges, hogy legyőzzék a válogatottak egész sorát felvonultató Rába-parti egyesületet. Hiszen a cél nem más, mint itthon tartani a bajnoki pontokat, a Loki csapatkapitánya, Ruta Latakaite például a döntetlennel egyáltalán nem lenne elégedett.

– Több oka is van annak, hogy csakis a diadalt tartom elfogadható eredménynek, nem csak a bajnoki pontok miatt kell győznünk, hanem önmagunkért is, hiszen most bebizonyíthatjuk, a legjobb csapatok közé tartozunk hazánkban. Ráadásul idén ez lesz az utolsó összecsapásunk, szépen akarunk búcsúzni a közönségünktől. Még nem vagyunk csúcsformában, de már játszunk olyan szinten, amivel meg lehet verni akár a Győrt is. A drukkerekre nagyon számítunk szerdán, biztos vagyok benne, hogy telt ház előtt bizonyíthatunk, ugyanis a szurkolóink óriási lendületet adnak a gárdánknak – fogalmazott a csupa szív debreceni játékos.

Legyen rossz napja!

Ruta hatalmas küzdelemre és szoros végeredményre számít.

– Már nagyon várom a Győr elleni találkozót, számomra igazi élmény magas szintű kézilabdát játszó gárda ellen bizonyítani. A riválisunk rendelkezik Pálinger személyében egy ragyogó kapussal és nagyon gyors szélsőkkel, azaz a lerohanásokkal életveszélyesek, viszont ha felállt fal elleni támadásra kényszerítjük őket, akkor meg lehet őket fogni – elemezte az ellenfelet Latakaite, majd a győriek legjobbjáról, a világklasszis Görbicz Anitáról kérdezte a Napló.

– Elismerem tudását, nagyon jól cselez és kiváló a csuklója, de hangulatember, ha megy neki, akkor nagyon, viszont ha nem, akkor semmi sem jön össze számára. Természetesen arra törekszünk, hogy rossz napja legyen Görbicznek Debrecenben, ezért nem szabad szabadon hagyni, minél hamarabb meg kell állítanunk a kapunk előterében. Nagyon bízom a Lokiban és a győzelemben! – fogalmazott a Loki csapatkapitánya.

A szerda 17 órakor kezdődő rangadóra jegyek már kaphatók elővételben a Szertár Sportboltban (Füredi út) és a Hódos Presszóban (Kassai út).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!