HAON - Sport - DVSC kézi

2018.02.23. 16:53

Sorsdöntő hetek előtt a DVSC-TVP

Debrecen - A K&H női kézilabda liga következő fordulójában a Siófok ellen száll harcba a pontokért a DVSC-TVP.

Debrecen - A K&H női kézilabda liga következő fordulójában a Siófok ellen száll harcba a pontokért a DVSC-TVP.

Akár sorsdöntőnek is nevezhető hetek előtt állnak a DVSC-TVP kézilabdás hölgyei. Sorrendben három idegenbeli találkozót – Siófok, Vác, Fehérvár – vív Vida Gergő együttese, amelyek a Loki egész idényét döntően befolyásolhatják. Tisztában van ezzel a gárda csapatkapitánya, Vantara-Kelemen Éva is, aki úgy gondolja, megfelelő hozzáállással nagyon jól is kijöhet a csapat ebből a sorozatból.

– A Kecskemét ellen szinte maradéktalanul meg tudtuk valósítani azt, amit elképzeltünk. Az elején voltak a védekezésben problémáink a középső posztokon, illetve támadásban rengeteg kapufát lőttünk. Az idő teltével, ahogy folyamatosan javult a teljesítményünk, úgy nőtt a különbség is. Az eredmény mellett annak külön örülök, hogy egyre több fiatal villantja meg oroszlánkörmeit. Csapatkapitányként különösen odafigyelek rájuk, ha kell dicsérem, de ha úgy alakul, noszogatom is őket. Három idegenbeli mérkőzés következik, ami alapjában határozhatja meg a tavaszunkat. Ezeken a mérkőzéseken minden eldőlhet, mert ha egy olyan sorozatot produkálunk, amit célként tűztünk ki magunknak, akkor jelentősen megkönnyíthetjük a saját dolgunkat. Nyilván idegenben sehol nem lesz könnyű dolgunk, de küzdeni fogunk és szeretnénk minél sikeresebben teljesíteni ezeket a túrákat – fogadkozott a balszélső.

Lassítani a tempót

Az első megoldandó feladat a bajnokság negyedik helyén álló Siófok gárdája. A Balaton-partiak nagy reményekkel vágtak neki a pontvadászatnak, és bár ott vannak a dobogó közelében, pénteken látott napvilágot a hír, hogy a klub vezetősége nem hosszabbítja meg Lars Rasmussen vezetőedző nyáron lejáró szerződését.

– Erős állományuk van, otthon ők számítanak a mérkőzés esélyeseinek. Általában jó meccseket játszunk velük, de ahhoz, hogy győzelmi reményeink legyenek, végig nagy koncentrációval kell játszanunk. Nem szabad belealudnunk a kezdésbe, lassítanunk kell a játékukat és muszáj lesz lefékeznünk a gyors kézilabdázóikat, mert azzal ki tudjuk húzni a méregfogukat – adta meg a siker receptjét a csapatkapitány.

A Siófok-DVSC-TVP mérkőzés szombaton 18 órától kezdődik a Beszédes János Általános Iskolában, a játékvezetők Altmár Kristóf és Horváth Márton lesznek.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!