HAON lakóhelyem

2018.10.19. 13:05

Nem csak zöldül, szépül is a város

Berettyóújfalu - Játszóterek, parkok, a népliget és a sportcsarnok is megújul a közeljövőben.

Berettyóújfalu - Játszóterek, parkok, a népliget és a sportcsarnok is megújul a közeljövőben.

A hamarosan befejeződő munkálatok a város tíz helyszínét érintik, jelenleg két parkon dolgoznak. A népligetben tart a komplex felújítás. A szabadidőparkot rendezvények lebonyolítására alkalmas színtérré alakítják, a csónakázó tó körül futópálya és fitneszpark épül, míg az erdőben sportpálya, ismeretterjesztő célú tanösvény, kerékpártárolók, lámpás és kamerás kandeláberek, térkő burkolat kap helyet. A tó közepén lévő szigetre napozóágyakat telepítenek, valamint a Sziléren átvezető két sétányszakaszon új híd is épül. A vízfelületre új úszóstég kerül, a futókör mellé egy új sportpálya létesül. A projekt másik helyszínét, a József Attila Lakótelep már meglévő játszóterét fejlesztik és rendezik a környezetét. A parkot akadálymentesítik, a játszótér egy ivókúttal és új padokkal is bővül, megújul a gyalogút, a park növényállománya három nagy várostűrő fával és cserjékkel gazdagszik.

A város polgármestere, Muraközi István kérdésünkre elmondta, a Kabos Endre Városi Sportcsarnok felújítása is hamarosan befejeződik, és a két jelenlegi beruházás várhatóan november végére készül el, a további helyszínek felújításai pedig 2019 tavaszán kezdődnek.

- Kogyilláné H. Szófia -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!