HAON - Kultúra

2018.12.09. 20:45

Végigdobolták, énekelték Pocsaj utcáit

Pocsaj - Kolindálni, magyarul kántálni jöttek a román testvértelepülésről, a Temes megyei Tomestiből december 7-én Pocsajba.

Pocsaj - Kolindálni, magyarul kántálni jöttek a román testvértelepülésről, a Temes megyei Tomestiből december 7-én Pocsajba.

Az utcán végigvonuló kolindálók – akik fiatal román férfiakból állnak, és a kántálási szokásokat elevenítik fel – a görögkatolikus templomba érkeztek műsorukat előadni.

A kántálók előtt még a Kikelet és a Mesevár óvoda gyermekei is szerepeltek karácsonyi műsor-összeállítással, a nyugdíjas klub énekekkel. Az általános iskola énekkarának tagjai is Györki Adina tanárnő felkészítésével adventi énekeket adtak elő román nyelven. A kántáló férfiak román karácsonyi dalokat énekeltek, majd a templom előtt eljárták táncukat is.

Fotó: Nagyné Kelemen Mónika

A Román Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében megtartott hagyományőrző műsorok után hangos dobszóval, énekszóval végigvonultak az utcákon a napközi ebédlőjéhez, ahol vacsorával kínálták őket.

- Nagyné Kelemen Mónika -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!