Hajdú-Bihar

2018.08.13. 18:22

A közmunka miatt is fejlődött nagyot Tépe

Tépe - A kezdeti sikerek után még ma is jól működik a közfoglalkoztatás a faluban.

Tépe - A kezdeti sikerek után még ma is jól működik a közfoglalkoztatás a faluban.

A település fejlődése szorosan összefügg a közmunkaprogrammal, mert általa sok pénz érkezett. 2012 óta már mintegy 400 millió forintot kaptak fejlesztésekre – mondta el a Napló érdeklődésére Balogh András polgármester.

– Minden lehetőséget kihasználtunk, olyan programokat terveztünk meg, amelyek egymásra épültek. Első évben egy sertéshízlaldát építettünk, a következőben egy vágópontot, majd jött a húsfeldolgozó. Mindeközben fóliaházakat is kialakítottunk, amelyek a mai napig üzemelnek, továbbá térkőgyártással is foglalkozunk. A fából készült árusítópavilonok készítését 2015-ben kezdtük meg, és abban az évben decemberben pedig már 14 darab kint volt a debreceni karácsonyi vásáron. Ezután az igények annyira megnőttek, hogy a következő években folyamatosan fejlesztettünk. Jelenleg 65 faházunk van, amelyet bérbe tudunk adni különböző rendezvényekre – részletezte.

Folytatni tudják

A faházak bérbeadása ma már folyamatos, szinte minden hétvégén más helyszínre kell őket szállítani. Az önkormányzat több szervezettel kapcsolatban áll, ráadásul az őstermelők is kérnek pavilonokat.

Az ebből befolyó bevételekből tudnak továbbfejleszteni. A programok 2012 óta folyamatosan tartanak, amibe belekezdtek, egy sem szakadt meg, mind folytatni tudják még úgy is, hogy csökken a foglalkoztatottak száma. A programban idén már csak 24 nő és 8 férfi van, a kezdeti több mint 50 fő helyett, hiszen sokan kiléptek a munkaerőpiacra.

BR


[related-post post_id="3951355"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!