Gazdaság

2019.01.17. 08:32

500 új munkahelyet hozott a Schaeffler Debrecenbe

<strong>Szerda délután új gyártócsarnokát avatta fel a Schaeffler Debrecenben. Ez a különleges alkalom nem csupán a gyár átadásáról és a termelés elindításáról, hanem a cég fennállásának huszadik évfordulójának megünnepléséről is szólt.</strong>

Szerda délután új gyártócsarnokát avatta fel a Schaeffler Debrecenben. Ez a különleges alkalom nem csupán a gyár átadásáról és a termelés elindításáról, hanem a cég fennállásának huszadik évfordulójának megünnepléséről is szólt.

Az ünnepségen Szabó Péter ügyvezető beszédében elmondta, 58 ezer négyzetméteren évente 25 millió 90 milliméter alatt kúpgörgős csapágyat, és 500 millió kúpgörgőt gyártanak, ezzel a kúpgörgő gyártás európai központjává vált a cég.

Rainer Lindner, a Schaeffler csoport regionális vezetője és Andreas Schick operatív igazgató egyaránt megerősítette, hogy cégük elkötelezett a debreceni fejlesztések mellett.

Munka és oktatás

A gyáravató-ünnepségen Papp László, Debrecen város polgármestere kiemelte, Magyarország 2018-ban a befektetések és a munkahely teremtő beruházások területén rekord évet zárt, ezzel együtt Debrecen számára is a rekordokat hozott előző esztendő, hiszen az itt bejelentett beruházások összértéke meghaladja a 400 milliárd forintot.

– Debrecen a régió és Európa legeredményesebb városai közé tartozik néhány éven belül, azonban a sikeres jövő csak a jelenben megépített erős alapokon állhat meg fenntarthatóan, stabilan – mondta el a polgármester, majd hozzátette, az új gyár 500 fős állományával a Schaeffler alkalmazotti létszáma eléri majd az 1600 főt, ezzel a cég Debrecen egyik legnagyobb foglalkoztatójává lép elő, továbbá a Schaeffler központi szerepet tölt be a debreceni szakképzésben is.

Kósa Lajos országgyűlési képviselő beszédében a modernizáció, az innováció, a digitalizáció szellemében történő gazdasági szemléletváltásra hívta fel a figyelmet.

Szoros együttműködés

A debreceni gyáravatón Szíjjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hangsúlyozta, az elmúlt öt esztendőben minden évben megdőltek a legfontosabb külgazdasági rekordok, ez köszönhető a magyar emberek szorgalmas, kitartó és kreatív munkájának, valamint a Magyarországon működő vállalatok folyamatosan csúcsra járatott teljesítményének.

2018-ban mintegy 1380 milliárd forint értékben 98 nagy beruházás érkezett Magyarországra, több mint 17 ezer új munkahelyet teremtve hazánkban.

– A sikertörténetben nagy szerepe van a magyar és a német gazdaság szoros együttműködésének, a német vállalatok folyamatosan növekvő magyarországi beruházásainak. Ezek a vállalatok a legmodernebb technológiákat hozzák el hazánkba, s hozzájárulnak ahhoz, hogy a magyar gazdaság új dimenzióba lépjen – mondta el a külügyminiszter.

Ma Németország az első számú beruházó hazánkban, jelenleg 6 ezer német vállalat több mint 300 ezer magyar embernek ad munkát.

– Ebből a szempontból örömteli, hogy a mai napon egy német vállalat újabb magyarországi beruházásáról adhatunk számot, hiszen a Schaeffler csoport egy 25 milliárd forintos beruházási program keretében összesen 500 új munkahelyet hoz létre itt Debrecenben. A Magyar Kormány 3,16 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatással segítette ennek létrejöttét, amely nem csak egy új gyártócsarnokban, hanem a kapacitás megduplázásában is testet ölt. A mai beruházással a magyar autóipar kap egy újabb lendületet – emelte ki Szíjjártó Péter.

- PR cikk -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!