Gazdaság

2018.05.05. 14:20

Cívis Fészek: minden, ami ingatlan

Debrecen - A III. Cívis Fészek első kézből kínálja az aktuális építési és lakberendezési trendeket és lehetőségeket.

Debrecen - A III. Cívis Fészek első kézből kínálja az aktuális építési és lakberendezési trendeket és lehetőségeket.

Tetőszigetelés, bútorfestés, világítástechnika – megnyitotta kapuit a III. Cívis Fészek Építőipari és Lakberendezési Kiállítás, melynek idén is a nagyerdei Hall ad otthont. Az Inform Média Kft. szervezésében megvalósuló eseményen szombaton és vasárnap több mint húsz kiállító várja mindazokat, akik az otthonuk építéséhez, kulturált környezetük kialakításához, „alaptól a tetőig” segítséget kérnek az elképzeléseikhez.

Ez a rendezvény is azt példázza, hogy a Napló nemcsak információkat szolgáltat, hanem összekötő kapocsként is működik a kereslet és a kínálat között. Köszönet az OTP Banknak, mely immáron harmadik alkalommal a rendezvény fő szakmai támogatója”

– mondta a megnyitón Boros Norbert, a Hajdú-bihari Napló megbízott főszerkesztője.

Pájka István, az Aranypart Ingatlanbefektetési Alap ingatlangazdálkodási vezetője érdeklődésünkre elmondta, egyre többen érdeklődnek a belvárosi eladó telkek iránt. – Az ügyfeleink mintegy 80 százaléka azok köréből kerül ki, akik igénybe tudják venni a csokot. Az emberek felismerték azt, hogy a lebontandó ingatlanok költsége igen magas lehet, ezért többen inkább már egy összközműves építési telket vásárolnak. Fontos megemlíteni, hogy 2019. december 31-ig a lakásépítés áfáját vissza lehet igényelni, így 27 százalék helyett mindössze 5 százalék az adókulcs – mondta.

Különleges belső tér

A látogatók közül sokan érdeklődtek a bútorfestés iránt is. – Egy angol krétafestéket forgalmazunk, amivel otthon bárki nagyon könnyen át tudja festeni meglévő bútorait, lehetnek azok régiek vagy újak. A legtöbbször nem szükséges csiszolni és alapozni, mivel ez a vízbázisú festék nagyon jól megtapad a felületeken, nagyon jól fed – fejtette ki Jakó Edit, a nyíregyházi BútorFaló Látványműhely tulajdonosa. Elmondta, jó megoldás lehet mindez a bútorfelújításra, mellyel akár egy teljesen új stílust lehet a lakásban teremteni. Ismertette, az ügyfelek több lehetőség közül választhatnak: a bátrabbak maguk is hozzákezdhetnek a festéshez, a bátortalanabbak pedig részt vehetnek bútorfestő foglalkozásokon, ahol elsajátíthatja az alapokat. Ám az se keseredjen, akinek nincs elég ideje, hiszen a cég komplett bútorok újrafestését is vállalja. – Sokan eljönnek a műhelybe, ahol inspirálódnak, ötleteket merítenek, majd belevágnak ebbe a költséghatékony megoldásba – mondta Jakó Edit.

A díszüvegezés szintén sokakat nyűgözött le, kíváncsiak voltunk, miben rejlik a Fórián Díszüveg különlegessége. – A bejárati ajtóktól kezdve a belső ajtókon, térelválasztókon, szekrényüvegeken át dísztükröket is készítünk. Az üvegek egyedi tervezéssel és kézi csiszolással készülnek, valamint homokfúvással is foglalkozunk, például hogy ne lehessen az üvegen átlátni, de különböző mintákat is készítünk ezzel a módszerrel – mondta Kissné Fórián Ildikó egyéni vállalkozó. Hangsúlyozta: az üvegek megvalósításában csak a kreativitás szab határt, az egyedi igényeket is ugyanúgy megvalósítják.

A kétnapos rendezvényen ingyenes egészségügyi állapotfelmérés, a kicsik örömére pedig arcfestés is várja a látogatókat. A börzét nyereményjáték is színesíti.

VK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!