Labdarúgás

2022.12.05. 15:00

Mbappé: „ A személyes döntésem miatt ne a szövetség fizessen”

A lengyelek elleni mérkőzést követően először nyilatkozott Katarban a sztár.

Forrás: AFP

Szombat este Kylian Mbappét választották a Franciaország-Lengyelország (3-1) vb-nyolcaddöntő legjobb játékosának. Nem meglepő, hiszen két góllal és egy gólpasszal vette ki a részét a magabiztos sikerből. A lefújás után, ha nem is közvetlenül, de következett még egy nagy pillanat: a PSG sztárja a torna kezdete óta először szóba állt a sajtó képviselőivel – írta az m4sport.hu. 

Pedig már többször is meg kellett volna tennie, a csoportkörben Dánia és Ausztrália ellen szintén a meccs legjobbjának választották, a FIFA szabályai szerint pedig a díjazott játékosnak kötelező interjút adnia. Ha nem teszi, megbüntetik válogatottja szövetségét. 

„Tudom, hogy sok kérdés merült fel azzal kapcsolatban, miért nem nyilatkozom. Ez nem az újságírók vagy az emberek ellen szólt, egyszerűen úgy érzem, csak saját magamra és a teljesítményemre szeretnék fókuszálni, 1005-ban a világbajnokságra, semmi másra nem akarok energiát pazarolni. Ezért nem álltam a kamerák elé” – tisztázta vasárnapi sajtótájékoztatóján, miért nem szólalt meg eddig Katarban. 

„Nemrég tudtam meg, hogy az elmaradt kötelező interjúk miatt a francia szövetséget büntetik meg. Természetesen átvállalom, a személyes döntésem miatt ne a szövetség fizessen” – jelentette ki nagyvonalúan. 

Mbappét egyébként minden eddigi meccs embere fotón úgy tartja a serleget, hogy ne látsszon a díjat szponzoráló Budweiser neve. Ennek oka a L’Équipe szerint, hogy Mbappé nem szeretné, ha a neve bármilyen módon összefüggésbe kerülne a sörgyárral, ugyanis szerinte a példakép-státuszával nem egyeztethető össze, hogy alkoholt reklámozzon. 

Vezetésével a címvédő francia válogatott rendkívül meggyőző teljesítménnyel menetel a katari világbajnokságon, Mbappé pedig öt találattal vezető a góllövőlistát, emellett két gólpassza is van. 

„Már-már megszállottan szeretném az újabb világbajnoki címet, ez álmaim versenysorozata, szerencsésnek érzem magam, hogy itt lehetek. Ebben az évben minden szempontból erre a tornára építettem fel magam, mint fizikálisan és mentálisan. Tökélezesen készen akartam állni és egyelőre minden jó úton halad, de még mindig messze vagyunk céljaink elérésétől” – mondta. 

A francia válogatott a nyolc között a Szenegált 3-0-s győzelemmel búcsúztató Angliával találkozik, a mérkőzést szombat este 20 órától rendezik. 

 


 


 


 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!