Foci-vb 2022

2022.12.02. 18:47

Dél-Korea igazi drámát követően jutott tovább

Így ünnepelték a dél-koreai játékosok a továbbjutásukat | Forrás: AFP

A H csoport utolsó fordulójában Portugália úgy várhatta a Dél-Korea elleni találkozót, hogy már biztosan ott van a nyolcaddöntőben, azonban az ázsiai gárdának még meg alaposan meg kellett küzdenie a továbbjutásért. Az erősen tartalékos összeállításban kezdő portugálok – akiknél Cristiano Ronaldo azért hírmondónak ott maradt a csapatban – a Ricardo Horta által szerzett gyors vezető góljukat követően technikai fölényüket és kreatív csapatjátékukat juttatták érvényre, míg a hátrányba került dél-koreai ellenfél nem zuhant össze, és gyorsaságában bízott. Mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek, de amíg Kim Szung Kjunak játékba is kellett avatkoznia, addig Diogo Costának nem akadt komoly védeni valója.

Mégis kétszer utóbbi kapujába került a labda, mert a dél-koreai csapat pontrúgások után váratlanul sok veszélyt jelentett. Az első alkalommal les miatt még elmaradt az egyenlítés, amely aztán a félidő közepén már összejött Kim Jung Kvon révén. A szünetig hátralévő idő enyhe portugál mezőnyfölényt hozott, de a dél-koreaiaknak is akadtak jó periódusaik.

A második felvonásban is a portugálok akarata érvényesült, de a tömörülő dél-koreaiakkal szemben nem találtak rést, így hiába járatták a labdát, a kapura nem jelentettek veszélyt. Miként a kontrákból azért gyakran meginduló dél-koreaiak sem, akiktől elmaradt ugyan a nagy hajrá, de a 91. percben – egy portugál szögletet követően – mégis végigvittek egy gyors ellenakciót, melyet Hvang Hi Csan góllal zárt. Mivel a párhuzamosan zajló meccsen Uruguay „csak” 2–0-ra győzte le Ghánát, így az ázsiai gárda pontegyenlőséggel, de több lőtt góllal kivívta a továbbjutását.

MTI

A tények

Világbajnokság, 3. forduló, H-csoport
Dél-Korea–Portugália 2–1 (1–1)
Al-Rajján, Education City Stadion. Vezette: Tello
Dél-Korea: Kim Szun Kju – Kim Mun Hvan, Kvon Kjung Von (Szon Dzsun Ho, 81.), Kim Jung Kvon, Kim Dzsin Szu – Hvang In Bom, Dzsung Vu Jung – Li Kang In (Hvang I Dzso, 81.), Li Dzse Szun (Hvang Hi Csan, 65.), Szon Hung Min – Cso Ku Szung (Cso Ju Min, 90+3.). Szövetségi kapitány: Paulo Bento
Portugália: Diogo Costa – Diogo Dalot, António Silva, Pepe, Joao Cancelo – M. Nunes (Palinha, 65.), Rúben Neves (Rafael Leao, 65.), Vitinha (W. Carvalho, 81.) – Joao Mário (B. Silva, 82.), C. Ronaldo (A. Silva, 65.), Horta. Szövetségi kapitány: Fernando Santos
Gól: 0–1 Horta (5.) 1–1 Kim Jung Kvon (27.), 2–1 Hvang Hi Csan (90+1.)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!