Labdarúgás

2022.11.20. 08:04

Köstner Vilmos a brazilokért szorít

A DVSC korábbi vezetőedzőjét megdöbbentette a rendezés időpontja.

Forrás: Kiss Annamarie

Eljött végre a nagy nap, a Katar–Ecuador találkozóval megkezdődik a labdarúgó-világbajnokság. A foci szerelmeseinek ige szokatlan a rendezés időpontja, ráadásul egyéb botrányok is árnyékolták be a katari rendezést, de végül minden akadály elhárult a 22. vb előtt.
Portálunk kíváncsi volt, egy nem futballszakember miként várja, várja-e egyáltalán a tornát, így felkerestük Köstner Vilmost, a DVSC tiszteletbeli elnökét, hogy ő miként viszonyul a világbajnoksághoz.
– Szoktam nézni mind magyar, mind nemzetközi meccseket, utóbbinál leginkább a BL-összecsapásokra gondolok, de a világ- és Európa-bajnokságokat sem szoktam kihagyni. Megdöbbentett, hogy ilyenkor rendezik a vb-t, hisz megszoktuk a nyári időpontot.

Olyan szempontból biztos jó, hogy talán nem lesznek annyira lestrapált állapotban játékosok, mint egy hosszú idény után.

Katar ilyenkor jobb klímájú, mint az év többi részében, a pénz mellett gondolom ez is lehetett az ok a novemberi időpontnak. A világ egyik leggazdagabb országáról van szó, amely, ahogy olvasom pazar helyszínekkel, és hatalmas költségvetéssel várja a labdarúgókat és a közönséget. Hiába a tél, az erőviszonyok attól nem változnak, a végső fázisba így a francia, a belga, a brazil, az argentin és a német csapatot várom – mondta el Köstner Vilmos, aki a brazilokért szorít majd a tornán.

MSZ

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!