Foci-Eb 2021

2021.06.14. 15:58

Eriksen talán már nem is élne, ha Kjaer, a csapatkapitány nincs ennyire észnél – nemzeti hős lett

Simon Kjaer gyors reakciója nélkül könnyen lehet, hogy Christian Eriksen ma már nem élne.

Fotós: AFP

Fotós: AFP

Ugyan termésszetesen ultragyorsan reagáltak a stadion orvosai, amikor tegnap este a dánok középpályása, Christian Eriksen rosszul lett és összeesett a pályán a 43. percben, ám még náluk is gyorsabb volt csapattársa, Simon Kjaer, aki sokkal közelebb állt Eriksenhez, amikor a földre zuhant – írja a Bors.

Kjaer nem esett kétségbe: odarohant, azonnal az oldalára fordította az eszméletlen játékost és benyúlt a szájába is, hogy a nyelvét kihúzza, amivel megakadályozta, hogy megfulladjon.

Szakértők szerint ez a mozdulatsor kellett ahhoz, hogy Eriksen biztosan életben maradjon, ugyanis pár másodpernyi késlekedés is tragikus lehetett volna az esetében.

A csapattársak körbeállták, hogy eltakarják, amíg az orvosok küzdöttek Eriksen életéért
Fotó: AFP / Ritzau Scanpix

 

 

Nagyon aggódott mindenki, de az orvosok visszahozták a játékost az életbe
Fotó: AFP

 

Simon Kjaer ezután sem veszítette el lélekjelenlétét: azonnal sorfalat állított a Eriksen köré, hogy megakadályozza, hogy a drámai újraélesztést fotózni lehessen a stadionból. Arra is felfigyelt, hogy csapattársa felesége a pályára ért teljesen sokkos állapotba. Ő volt az, aki Sabrinát megnyugtatta, ezután pedig az orvosi ellátás és a feleség között többször is fordult, hogy tájékoztasson a fejleményekről.

Rosszulléte után, hálából, Christian Eriksen is azt a fotót osztotta meg először a közösségi oldalán, amikor a csapattársak ölelik és vigasztalják a feleségét.

Sabrina Kvist a lelátónak olyan helyén ült, ahonnét tisztán látta mi történt két gyerekének apjával
Fotó: AFP / Wolfgang Rattay

 

 

Drámai pillanatok: Sabrinát nyugtatják a csapattársak
Fotó: AFP / Wolfgang Rattay

 

A labdarúgó állapota azóta stabil, de még mindig kórházban van és több vizsgálat is vár még rá. Korábbi kardiológus orvosa szerint könnyen lehet, hogy a szombat esti incidens a labdarúgókarrierje végét is jelenti. Az viszont nem is kérdés, hogy az egész futballtársadalom egy emberként drukkol neki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!