Életstílus

2016.11.10. 15:52

"A maradék józan eszüket is elveszítik" - Egy válóperes ügyvéd őszinte gondolatai

Nagy-Britannia - Nincs olyan megromlott, zátonyra futott házasság, amely ismeretlen terep volna egy tapasztalt válóperes ügyvéd számára. Azok, akik mások szakításából élnek, szinte már meg sem lepődnek, mire képes egy sértődött férj, vagy dühös feleség. A <a href="http://www.dailymail.co.uk/femail/article-3910998/Confessional-divorce-lawyer-REALLY-thinks-you.html">Daily Mail online kiadásában</a> egy ügyvéd vallott hivatásáról és arról, mire képesek az összetört szívű felek válás idején.

Nagy-Britannia - Nincs olyan megromlott, zátonyra futott házasság, amely ismeretlen terep volna egy tapasztalt válóperes ügyvéd számára. Azok, akik mások szakításából élnek, szinte már meg sem lepődnek, mire képes egy sértődött férj, vagy dühös feleség. A Daily Mail online kiadásában egy ügyvéd vallott hivatásáról és arról, mire képesek az összetört szívű felek válás idején.

Ha lehull a lepel, és bekerül a képbe egy szerető, a másik fél azonnal kimutatja a foga fehérjét. Ilyenkor mindig el kell mondanom, hogy a jog bizony nem a bosszú mentén működik."

A névtelenül nyilatkozó ügyvéd elmondása szerint a nők és férfiak különböző módon szeretik forgatni a tőrt exkedvesük szívében. A hölgyek például hajlamosak azzal fájdalmaz okozni, hogy elvesznek minden olyan tárgyat, amely valaha is kedves volt a férjnek. Az egyik kliense például foggal-körömmel harcolt azért, hogy exe kénytelen legyen eladni imádott bakelitlemez-gyűjteményét. A dühös férfiak inkább a pénzt szeretik visszatartani. A feleségeket főként az érzelmek vezérlik, időnként valósággal csődbe hajtják magukat jogi költségek által csak azért, hogy hűtlen férjük "ne ússza meg szárazon".

Az emberek többsége ilyenkor a maradék józan eszét is elveszíti, ezért ajánlatos mediátorhoz fordulni, aki segíthet elrendezni a felek gondolatait, erre viszont egyik ügyvéd sem kényszerítheti a képviseltjét.

Mint kiderül, a nők nem csak a filmekben hajlamosak a végletekig elmenni. A megszólaló ügyvéd maga is ismer olyan féltékeny feleségeket, akik képesek voltak magánnyomozót bérelni, poloskát rejteni a férj autójába.

A legjobban az háborít fel, amikor a gyereket használják a bosszú eszközeként."

Volt olyan női ügyfele, aki rávette gyermekeit, hogy azt állítsák, az apjuk megfélemlítette őket. Az elkeseredett férj elképesztő összegeket fizetett azért, hogy bebizonyítsa az ellenkezőjét, mindezt pedig csak azért, mert volt egy egyéjszakás kalandja. Amint a jogi képviselő fogalmaz, ugyan távolról sem tisztességes, amit a férfi művelt, de amit a nő tett, az egyenesen megbocsáthatatlan.

Az emberek azt hiszik, a válóperes ügyvédek kegyetlenek, de valójában közel sem annyira brutálisak, mint azok, akiket képviselnek."

Forrás: Daily Mail.


Mindehhez természetesen egy jó nagy adag önuralom és kitartás kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!