Egyperces

2008.06.05. 10:18

Mától látható a víziló bébi a Pécsi Állatkertben

<p>Nagy szerelembe esett a két víziló Bálint és Ágnes. Ennek eredménye a nagyközönség számára is látható a Pécsi Állatkertben.</p>

Csütörtöktől látható a májusban született víziló  bébi a Pécsi Állatkert-ben. A "csöppség" névadásához a közönség segítségét kérik: bárki elküldheti e-mailben a javaslatát, a legjobbakat pedig szavazásra bocsátják majd...

A kis víziló május 22-én hajnalban látta meg a napvilágot. Apja, Bálint Debrecenből került Pécsre. 2007 májusában új kifutót és medencét kapott, és az új férőhellyel társat is szereztek neki a Pécsi Állatkert  dolgozói. Az Európai Állatkertek Szövetsége segítségével a lengyelországi Katowice Zoo-ban sikerült találni egy megfelelő fiatal nőstényt.

2007 augusztusában érkezett az "ara" Magyarországra. A kezdeti csetepaté hamar elcsitult Bálint és Ágnes között, és nagy szerelembe esett a két víziló. Ennek eredménye a nagyközönség számára június 5-től látható a Pécsi Állatkert-ben.

A bébi névadásához a közönség segítségét kérik, az alábbi e-mail címen:

[email protected]

Kapcsolódó:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!