Egyperces

2007.10.30. 05:35

Ha elgázolta, megeheti

<p>Virginia - Bizarr szórakozásnak hódol az autóvezetők egy csoportja az Egyesült Államokban. A szakácsként is magabiztos, száguldozó sofőrök minden évben részt vehetnek a Roadkill Cook-Off fesztiválon.</p>

Ezen a mulatságon pedig az kerül a serpenyőbe, amit a hűtőrácsról levakartak, vagy az országút széléről felszedtek.

Marlington, West Virginia. Az őszi szakácsversenyen a rostonsült bölénypecsenye mellett vadnyúlragu és fácánleves is a bírák elé kerül.

Alapvető követelmény, hogy a fogások alapanyaga vagy az országúton ténylegesen elgázolt állat legyen, vagy olyan fajból kerüljön ki, amely a tapasztalatok szerint gyakran válik közlekedési balesetek áldozatává.

A rendezvény szervezői szerint nem számít ritkaságnak a csörgőkígyóból, teknősből, mormotából vagy prérikutyából varázsolt ínyencfalat sem. Az elmúlt években vadnyúlból készített, pikáns fűszerezésű kolbász és borban párolt csörgőkígyó szeletek is elkápráztatták a zsűrit.

A béka- vagy medvehús alapanyagú egzotikumok még nem nyertek fődíjat, bár az eredetiséget külön pontokkal jutalmazzák a bírálók. A szélvédőről lekapart rovarokból főzött levessel eddig még nem próbálkozott senki...

A fesztiválon való részvétel szabályaiból:

A részvevőknek alapanyagként egy olyan állatot kell magukkal hozniuk, amelynek fajtársai gyakran válnak autóbaleset áldozatává. A megfogalmazás szerint nem kötelező a gázolás, sőt a bírák többsége előnyben részesíti a nem az országút mellől, vagy a hűtőrácsról származó összetevőket.

Az oposszum, szarvas, nyúl, gyík, stb. mellett a sertés, ló, kecske, csirke is elfogadott. Egy írott receptet kell a zsűrinek bemutatni, az alapanyagot pedig megtisztítva és megfelelően előkészítve a helyszínre szállítani. A fogást a helyszínen kell elkészíteni, ennek során sütés, főzés, valamennyi konyhai varázslás engedélyezett.

További részletek a rendhagyó főzési versenyről és friss hírek a Tappancsvilágweboldalán olvashatók.

 

Kapcsolódó anyagok:

  • Bálnavágás Japánban: indul a szezon
  • Tigrisek hete
  • Ebek embertelen körülmények között
  •  

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!