Helyi közélet

2008.09.03. 13:05

Hangszerpárbaj, örömzene: ez a jazz!

<p>Debrecen – A nemzetközi és hazai jazz muzsika legnevesebb képviselőivel csütörtökön megkezdődik a 37. Debreceni Jazznapok. Tizenkilenc együttes lép színpadra, hogy megidézze a 70-es, 80-as évek fesztiváljainak hangulatát.</p>

Halász János, Debrecen alpolgármestere a szerdai sajtótájékoztatón elmondta, az önkormányzat 14 millió forinttal támogatja a rendezvényt, és további hatmilliót a Nemzeti Kulturális Alap pályázata révén fordíthatnak a szervezésre.

A Baltazár Dezső téren ingyenes koncertek várják a jazz zenét kedvelő, vagy megismerni vágyó érdeklődőket a programsorozat mind a négy napján.
A műsor kitűnő zenészek és énekesek egész sorát vonultatja fel a négy helyszínen (Baltazár Dezső tér, Bartók Terem, Kölcsey Központ és Unplugged Jazz Klub). Itt lesz James Carter szaxofonos, aki most először játszik Magyarországon, Steve Swallow, a világ legjobbjának tartott basszusgitárosa és Stacey Kent világhírű énekesnő.

A magyar jazzéletet többek között Harcsa Veronika énekesnő, Bolla Gábor szaxofonos és Tzumo, az Amerikában komoly sikereket elérő zongorista képviseli, a vasárnap este pedig a debreceni fellépőké, zenél a Debreceni Dixieland Band és a Jazz Steps formáció is – sorolta a teljesség igénye nélkül az együtteseket Makray Balázs, a Főnix Rendezvényszervező Kht. ügyvezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában